неділю, 28 грудня 2014 р.

Дайджест грудневий

Вітаю себе із завершенням зимової сесії! Одинадцять груп (з них п'ять за четвер-суботу) - це вам не іграшки. Залишаю згадку про останні дні грудня (до нового року залишилось два місяці))) у вигляді невеликого дайджесту, переважно присвяченому продовженню тем з попередніх добірок, також трохи викладацького гумору та краси.

Викладацьке, колективна творчість нашої кафедри. Студентів під час сесії можна називати для більшої інформаційної насиченості спілкування (здогадаєтесь, що мається на увазі ;)?):
- позвоночники (рос.)
- шістидесятники (вони ж - "дисиденти")
- доходяги (рос.)
...і взагалі, всі отримають врешті решт по Е-балу (це вже студентська творчість)))
Про красу та творчість, у продовження теми вишиванок.
Українські телеведучі, співачки та акторки стали героїнями спеціального календаря, кошти від продажу якого будуть переказані в зону АТО. На кожному фото жінки увійшли в образ традиційних українських жительок в національних платтях та аксесуарах. Серед учасників – Каша Сальцова, ONUKA, Ольга Фреймут, Василіса Фролова, Альона Вінницька та інші.
Мій улюблений образ - весільний стрій Полтавщини.

Більше світлин та коментарів ТУТ 
Влітку я згадувала пісню "Чуєш, брате мій...". Оригінально вона була присвячена мільйонам українців, що змушені були покидати рідний край у пошуках кращої долі. Журавлині діти та онуки пам'ятають, звідки прилетіли їх діди та прадіди. Про знамените "get OUT of Ukraine" від канадського премєра у Брісбені всі знають.

Originally posted by at Потомок украинцев Уейн Грецки: United for Ukraine
Это вам не "Кобздон" и "Газманов"
Это легенды. Люди прославившие себя, спорт и страну.
Люди, делавшие и делающие историю.
Люди, которых уважают политики и любят миллионы во всем мире.
Вот такие люди всегда на стороне добра.
Без вопросов.

Уейн: " Я помню бабушка в детстве кричала на меня по-украински- Чекай, чекай. Сиди)))
Украинский спортивный комментатор (Денис Босянок) как то рассказывал о своей поездке в Канаду и общении там с родственниками Вейна Грецки.
В общем, они говорили на украинском и рассказали, что когда их предки вьехали в Канаду, им неправильно записали фамилию.
Правильно Грицько


А слухаючи голосну тишу у особистому та суспільному полі від українців росії вкотре пересвідчуюсь, що порівняння цієї країни з мордором, яке лине інфосерою, є абсолютно влучним.
Продовжуємо розбирати по цеглині т. зв. "русскую славу" (нагадаю, що про Севастополь йшла мова у цьому дайджесті):
Предел терпения. Броненосец «Потемкин» — предтеча украинской революции? "День", 2010 рік. 
"Гомеричне" в мене чомусь завжди про кримняш виходить. Тому що "слабоуміє і отвага" в одному граньоному флаконі (стакані?) )))

1. Як зносили побудовану за часів "усраїни" недобудову. За третьої спроби щось в них вийшло, принаймні, набік завалили будинок. А дарма. Мав би Крим свою пізанську вежу, що особливо актуально в умовах перетворення його на Остров Невезєнія.



2. Джерело  нескінченних лулзів - твіттер-зведення з севфоруму.
І просто гарна картинка для зимового настрою та пухнастих снів!

6 коментарів:

  1. Тоня, а я теж придбала цей номер Viva!,з фотопроектом традиційних українських національних платтях. На фото Янина Соколова у весільному костюмі Полтавщини- моя землячка)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Щедра наша земля на красунь )) Пишуть, що календарі вже всі розібрали, так що ти мудро зробила )) Сподіваюсь, їх додрукують, бо бажаючих дуже багато придбати таку дійсно якісну роботу.

      Видалити
  2. Тоня, дякую, скільки краси (я ще й петриківський календар нарешті помітила)! Мое почуття прекрасного наче морозива об'їлося.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Як добре поветатись до прочитаного ;) А краси буде ще багато, я красу люблю, збираю, сортую. Краса та (цілюща?) отрута - ось девіз мого блогу )))

      Видалити
  3. Відповіді
    1. Привет неспящим в ночи ))
      Да, самой не верится, аЦЦкое времечко было!

      Видалити