суботу, 18 жовтня 2014 р.

МБХ ПНХ


Російський демократ закінчується там, де починається українське питання
(вислів приписується українському письменникові, громадському та політичному діячеві Володимирові Винниченку)
Він же в своєму записнику 17 квітня 1926 р. залишив пророчі слова: „З більшовицького червоного яйця на очах вилуплюється фашизм”.

Чергове "Ти мала рацію..." у моєму житті. Добре що цього разу не post factum розвіюються ілюзії.
Ще під час березневого приїзду МБХ до Києва я намагалася довести, що Х. такий же імперський шовініст, як і Н., як і Х#йло. Х#йло, версія "лайт", так би мовити. Для більшості т. зв. "нацпрєдатєлєй" і 85% одночасно.

Уночі у фейсбуці Віталія Портнікова розгорнулась цікава дискусія між Віталієм та МБХ, скріни тут (на оригінальний пост лінк не даю, бо там вже мабуть за сімсот коментарів і не всі з них змістовні)

Зайчик, скажіть? Як віджимати - то "па панятіям", а повертати - так про законність заговорили. Я не прихильник повернення Криму в Україну (хіба що самі кримчани та в першу чергу жителі материкової України абсолютною більшістю проголосують "ЗА" на легітимному референдумі з усіма демократичними цяцьками), але сам підхід... Товариш Саахов одобряє.


Коментарі відкриваю, але навряд чи буду відповідати, вибачайте. 

10 коментарів:

  1. Ага... Вони також мене здивували. Не очікувала, що цей вірус заразний.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Більше схоже на ДНК.
      Просто те, що говорилось прямо Н. та бігало між рядками у Х. та інших під час т.зв. україно-російського конгресу інтелігенції у Києві (чи як там він точно звався), сьогодні підкреслили маркером у певних цілях.

      Видалити
  2. Навіть не здивувалася. Трохи не в тему - я також вважаю, що нехай вони тим Кримом подавляться, награються ним, перехоронять отих пенсіонерів, що хотіли пенсій великих, а потім кинуть, як усі ті неперспективні регіони. Я бачила на власні очі, як вєлікая росія розправляється з регіонами, які не хоче годувати- три місяці населенню на переїзд куди хочуть з мізерними підйомними, і всьо, хто не заховався, то ... Материковому криму кірдик, як льоду, це справа часу.
    А МБХ прикольно вивертається, це точно - убєдить народ, танці-шманці, закон і парядак. Мудак.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Аналогічно. І не обходило б мене навіть це, як не цікавило раніше - врешті решт, то справа самих росіян, кого там їм на царя готують - якби не війна. І якби ця війна не була пов'язана якраз з ШАН МЫРК'ом у її причинах, приводах та перебігу.

      Тішкін часопис, хроніки окупації від 17 жовтня 2014 р. http://ti-ua.livejournal.com/202478.html

      Видалити
  3. Так, у них обох проскакували замашки імперського мислення, та чомусь здавалося, що у ситуації з явним порушенням міжнародного права вони будуть адекватно реагувати :(

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Імперія - це взагалі анахронізм для 21 століття, є більш елегантні способи. Я вже не кажу про банальне "Не жадай дому ближнього свого, не жадай жони ближнього свого, ані раба його, ані невільниці його, ані вола його, ані осла його, ані всього, що ближнього твого!"

      Видалити
  4. Дівчата, ви чого? Чому дивуваться? В чиїх очах вони хочуть виглядати білими і пухнастими? У наших? Аж ніяк!!! їм потрібна підтримка інших громадян, для яких Кримїх, і вони кораблікі...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Отож!
      Портніков у продовження теми для Лівого берега - з ким і коли розмовляти у Росії? http://lb.ua/news/2014/10/18/283051_c_govorit_rossii.html

      Видалити
  5. Ось мені якось ще давно цей "бідолага" Х. вразив коментарем про "Кавказнаш". Я ще тоді подумала:"С тобой, батенька, все ясно!" Ніякий ти не демократ. Та й Навальний вже підтягнувся до цього имперіяліста...
    Ці демократи прості маріонетки ху#ла -(( Останні місяці так звикла розчаровуватися в росіянах (відомих і просто своїх знайомих), що вже не дивуюсь таким новинам. Скоріш, приємно дивують розсудливим з тієї країни.
    А по поводу поста про нове Свято захисника. Можна поміркувати тут трошки?
    Гадаю, воно буде більш святковим, ніж був день 6 грудня (офіційний в Україні, пам'ятаєте?) 14 жовтня - більш символічний день для цього. Але ж, куди подіти тепер це 6 грудня? Щось ПАП не доміркував тут -((

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я до цієї весни за ними та їх долею не пильнувала, бо, на відміну від сусідів, мене цікавить більше власна країна. А нині, читаючи матеріяли навколо цієї теми про "крим не бутерброд", бачу що той же Н. ніколи і не приховував свій імперіалізм. Дійсно, вражають більш за все люди з того боку кордону, для яких імператив - не інтереси власної країни навіть, а проста (хоча для багатьох якраз непроста) справедливість.

      З приводу свята поясню :) 6 грудня - це день Збройних сил України, святом було та залишається. А 14 жовтня, день Захисника України прийшло за зміну 23 лютому - дню Захисника Вітчизни. Тобто як я розумію, захисник - це більш широке поняття, це у широкому розумінні мало не кожен громадянин України :) А яке зі свят в народі приживеться - життя покаже. Ставлю на 14 жовтня.

      Видалити