понеділок, 1 вересня 2014 р.

75 років тому

День знань?
День невивчених уроків для світу.
День початку Другої світової війни.


11 коментарів:

  1. Сьогодні мій день почався о шостій ранку... я зробила каву і увімкнула телевізор... а там про історію... про початок війни... кажуть цивілізація розвивається по спіралі... о восьмій я була біля школи... на святковій лінійці... і молила Бога, щоб моя дитина гарно вчилася і ... щоб в її підручниках з історії була написана правда…

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дітям ми й самі незгірш за підручники правду розкажемо :)
      А памятаєш бійки на галереї, як нам доводили, що в нас неправильні підручники, а в срср були - то істина, і в рф тепер - істина? Сподіваюсь, у нас буде дійсно історія, а не ретропропаганда, як в РІ-СРСР-РФ.

      Видалити
  2. Впервые мне грустно в этот день :( В моих учебниках правды не было.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Головне, що ти її шукаєш у житті, думаю, це набагато цінніше!

      Видалити
  3. А в мене сьогодні день гарно почався, хоча я і захворіла, але я прокинулась під гімн України з сусідньої школи і одразу подумала про своє покинуте училище в Севастополі. Там зараз розвівається загарбницький окупантський прапор і грає чужий гімн. І мені не віриться що все так могло скластися. Це дурний сон.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Нагадала як курсанти-нахімовці прапора знімали...
      Танечко, головне, що ви цілі-здорові, на українській землі. А там - побачимо, як воно буде, життя довге, а події у наш час розгортаються швидко. Які твої відчуття, хотіла б щоб Крим повернувся?

      Видалити
    2. До Криму, повір, я відношусь як до нашої землі і ніхто і ніколи мені не зможе довести протилежне. Я б тільки хотіла повернути безперешкодне спілкування з сестрою (можливість до неї їздити) ті її нормальне життя, спілкування з моїми друзями, мою улюблену роботу, що стала мені тепер часто снитися, добрі стосунки з свекрухою, що вважає, що я викрала її сина.... Хочу багато чого повернути. Заснути і прокинутися без всього цього жахіття.

      Видалити
  4. Дивлюсь на картинку, якесь дежавю.....

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. От я й кажу - невивчені... Вінстон Черчилль у труні перевертається.

      Видалити
  5. Ой, как же я не хочу в школу..... Опять уроки... На линейки - играл Гимн Украины.. а у меня слезы... сын пришел сегодня домой, и говорит... "мама, надо уезжать, путин бомбить Киев собирается..." НЕ ХОЧУ, что бы дети даже говорили о войне.... Сегодня высаживали аллею памяти героям погибшие на войне 21! века...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. И у меня каждый раз глаза на мокром месте при звуках гимна, теперь уже навсегда это останется.
      Дети... Увы, но будут говорить, уши им не заткнешь, этим губкам, впитывающим окружающий мир...

      Видалити