четвер, 31 серпня 2017 р.

Crna Gora. Part III, final

В останній день літа я сіла та спитала себе: а чи не викласти третю, завершальну частину фотовражень з Монтенегро?

Тут будуть не показані раніше міста, містечка і те, що поруч з ними.

У теплій, південній, розслабленій після середньовічних облог туристичній країні з чисельністю населення +/- якТроєщина, де збіговисько будиночків з кількістю мешканців 500+1 вважається містом, міста зовсім не схожі на наші.

Будва, вечірній Могрен і остров Светі Нікола з пляжем "Гаваї". Не знаю, якщо на справжніх Гаваях такі каменюки у воді, то "нам туда нє нада" :)). Але гарно там, особливо якщо знайдеш маленький приватний (деякий час, поки такі ж розумники не налізли) пляжик.

Найбанальніший з усіх банальних ракурсів )))











Острів-готель Светі Стефан. Цього року туди ніяк. Взагалі. Навіть за доляр євро.Та й не дуже і хотілося.



Руйнівний землетрус 1979 року знищив старі міста, тож атмосфери старовини в набитій кафешками та сувенірними відновленій частині Будви я не відчувала (як наслідок, фото нема). А от у Барі частково збереглись старі стіні, віадуки і провалля.












Там же росте стара масліна, чий вік оцінюється у понад 2000 років.




До Ульциня ми приїхали у пік денної спеки, подивились на пляж, похекали до старого міста, ткнулись у закритий музей (просто якась хвиля закритих музеїв нас підхопила) і поїхали далі, на Довгий пляж. Пісочний, вітряний, неглибокий - мєчта! Поляпались, але не пляжні ми люди зовсім :) Ну і на звершення не могли не подивитись на річку з поетичною назвою (вона ж - популярне жіноче ім"я) - Бояна.


Рибальске селище-ресторація нас не привабило, ми не поціновувачі морепродуктів. Але колір води який...

Ну що ж, в гостях нам сподобалось, на цій позитивній ноті (камінчик на скло нам не впав, інші халепи оминули щасливо)) - полетіли додому!



6 коментарів:

  1. Шо сказати... Красота! Як би знову пирнув у сонячну спеку липня. Особливо враховуючи на те, що останній дінь літа зовсім не по-літньому холодний...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. В мене літо взагалі закінчилось разом із дурнуватим вірусом, тепер тільки такою "консервацією" рятуватись...

      Видалити
  2. Як добре, що ти виклала третю частину )) І краси багато, і цікавої інформації :) Насолода для очей! Задумуюсь над тим, що треба і до Чорногорії якось при нагоді помандрувати :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Катрусю, дякую ))) Дуже шкодую, що не сфотографувала Ульцинь збоку старого міста, вид на пляж і нові вулиці, але ледь дихали тоді, ще й перенервувалась через рух і паркування.

      Поїдь туди неодмінно на рафтінг Тарою ;)

      Видалити
  3. Дякую за настрій та нові, незнайомі мені краєвиди. Бувай, літечко!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Бувай і до зустрічі :) А якщо сильно допече зима - гайнемо в літо (за доляри, куди без них))

      Видалити