пʼятницю, 30 жовтня 2015 р.

Мікро-дайджест №12

Пожежі у Сватово загасили остаточно. Співчуття пораненим та родичам загиблих... Інформацію про можливість допомогти постраждалим додаватиму сюди.

З полону за два останні дні визволили десятьох військових - учора дев"ятьох та сьогодні ще кіборга-медика

УП хоч і скотилась у фейко-зрадомет, іноді публікує гарні матеріали - як-от інтерв"ю з танкістом "Адамом". Легендарний Адам. Герой України Євген Межевікін про танкову справу, бої і життя на фронті

Майору Евгению Межевикину 33 года. Родился в России в шахтерской семье, в начале 90-х семья переехала в Днепропетровскую область. Он и представить не мог, что придется воевать с русскими – они ведь "друзья и братья".

"3 марта 2014 года мы уже погрузились на эшелон и выехали на украинско-российскую границу. Сначала в Станицу-Луганскую. Но местные не дали нам разгрузиться на платформе – заблокировали пути, начали шуметь, кричать, ругаться, зачем мы, такие нехорошие, сюда приехали.
Я тогда вышел в толпу и говорю: "Вы на кого кричите? Это - солдаты, срочники, это не наемники. Вы лучше посмотрите, как они одеты, и спросите, может, голодные?" Они бросились тащить консервы.
Так вот, один вагон забрасывали камнями, а в другой несли продукты. Но разгрузиться не дали.
В начале войны я не понимал: с русскими воевать? Со своими? Это же все друзья. У нас тогда бригада на 90-95% была пророссийски настроена. Все знали, что когда придут россияне, никто стрелять не будет.
С такими мыслями мы принимали в апреле мобилизованных. Но после первых обстрелов все поменялось. Ведь друг не убивает".
Какая разница, кто стрелял – шахтер или сепар? Если это человек с незаконным оружием, он – бандит. Когда в аэропорту взяли в плен несколько россиян, все уже было понятно.

Китай разрешил всем семьям иметь двоих детей
Казалось бы, при чем здесь Крым? Но вы не отвлекайтесь, борьба с бендеровками и сирия-сестра-моя важнее.

Майстерня "Треті півні" продовжує творити красу. Весільне вбрання з Полтавщини, художній образ. З книги "Звичаї нашого народу" Олекси Воропая: для дорогих вінків та інших головних уборів використовувалось павичеве пір"я, більш "демократичний" варіант - фарбовані курячі пір"їни, пір"я сезелня.


Гарних вихідних всім добрим людям!
Китай разрешил всем семьям иметь двоих детей

Подробнее на РБК:
http://www.rbc.ru/politics/29/10/2015/5631fdbe9a79476f0eadbf63
Китай разрешил всем семьям иметь двоих детей

Подробнее на РБК:
http://www.rbc.ru/politics/29/10/2015/5631fdbe9a79476f0eadbf63

7 коментарів:

  1. І тобі гарного закінчення тижня, Тонечко!
    Цікава новина про Китай... Та є ще ближча перспектива для "встаючої з колін". Вчора чоловік приніс новину, що президент Таджикістану в якомусь західному виданні повідомив про те, що на 60 відсотках кордону його країни йдуть важкі бої з Ісламською державою. І ведуть ці бої не війська Таджикістану (яких не існує), а російський контингент. Ця новина, якщо це правда, стикується з тим, що на момент початку бомбардувань "високодуховної" в Сирії, війська ІД захопили найпівнічніше місто Афганістану якраз на кордоні із Таджикістаном. До речі, у лавах ІД там не тільки різні арабські екстремістські організації, але й бойовики з Китаю.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Якби ФБ існував 500 років тому :)))
      http://nv.ua/ukr/ukraine/events/lideri-dumok-zaporizkoji-sichi-shcho-bulo-b-jakshcho-facebook-z-javivsja-na-500-rokiv-ranishe-77281.html

      Видалити
    2. Оце так клубок зміїний...

      До речі, поряд із новиною про китайську демографію було щось про авіасполучення між росією та КНР, також у контексті китайської експансії, шкода що читала новину зранку у сонному стані і не зберегла посилання.

      Про фейсбук - супер )))

      Видалити
  2. Китайцы, китайцы, кругом одни китайцы...
    Вот уж кто, точно может, "шапками забросать."

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вот и я о том же - что тут бы кое-кому напрячься, но нет, задний ход включать не приучены.

      Видалити
  3. Тут в новинах такий клубок. що вже важко второпати, до чого воно йде...
    "Треті півні" неймовірні зі своїми фотопроектами :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Слідкуй за економічною складовою - не помилишся :) Хто втратить, якщо зроблять так і ось так. Хто платить гроші і танцює дєвочку. Хто до кого в гості поїхав і в якій черговості. Ну і так далі.

      Видалити