пʼятницю, 14 жовтня 2016 р.

Лікарські рослини Gerda Bengtsson

Взагалі-то я чекала на нехай і холодну, але сонячну погоду (раз бабине літо нас практично оминуло), аби спокійно, із задоволенням відпочити за процесом фотографування. Але сталось так, що стан, в якому треба було б приймати відвар однієї з рослин, хутенько загнав мене в хату, тож фото вийшли... такі, як вийшли :) Неодмінно перефотографую, а поки - просто покажу результат літньо-осіннього процесу.

Зустрічайте - кремена гібридна та бобівник трилистий від прекрасної Герди Бенгтссон!


Дизайн з книги Vor Tids Korssting, любов з першого погляду. Я довго ходила колами перш ніж наважилась нарешті сісти і розгадати ребус із ключем при абсолютному незнанні мови, хоча воно не завадило мені, надихнувшись успіхом, перекласти ще й надписи (та й зрештою, треба знати що шию, може там якась назва в рослин непристойна :))


Нитки ДМС, белфаст білий. Баланс білого завдяки танцям сонця і хмар стрибав як скажений навіть не щохвилини, а щосекунди, і зрештою я махнула на нього рукою. Все одно білий снііг білим колором не малюють.



Вдома ще трохи, поки мала хвильку, побавилась із осінніми фактурами та улюбленими горщиками. Нагадаю, такі мацюпуськи давали раніше гончарі як решту при розрахунках.

(впізнали у колючках-дряпучках ехінацею ;)?)







Не пригадую, чи показувала своїх помічників у дерев"яних кожушках? Здається, ні :)

7 коментарів:

  1. Подобаються вишиті рослинки! Колись давно, як тільки почали з'являтися перші італійські журнали, натрапила на подібну серію в "Сюзанні" - захворіла нею одразу. Досі висять картинки: м'ята, кульбабка, мати-й-мачуха... гарні дизайни.
    Горщики з Андріївського? Теж маю.
    Олівці раритетні!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Розумію вас :) Дуже люблю Герду, хочеться вишити багато изайнів, а вишивання лікарських рослин взагалі якась фітотерапія.

      Горщики з Пирогова: там влітку були гончарі, що давали діткам майстер-класи і звісно ж продавали всяку красу. Шкодую що мало взяла, бо ж подруги теж тепер хочуть ))

      Видалити
  2. Гарненька вишита травичка ))) Такі ботанічні дизайни дуже затишні ))
    І фото з горішками, жолудями і горщиками сподобалися - осінні натюрморти :)
    З освітленням зараз біда - сонця мало, фотографувала свої нові роботи - і тепер скільки ті фото треба обробляти...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Катрусю :)

      Співчуваю щодо необхідності фоготрафувати саме зараз. Я хоч можу недоліки освітлення видати за художній задум, а тобі ж напевно треба природньо кольори відобразити.

      Видалити
    2. Так, і кольори потрібно досить точно відобразити, і щоб блиск був (а не тьмяність)... У лайтбоксі не зовсім те, що треба виходить, на жаль. У такий сезон треба десь ловити денне сонечко на природі ))

      Видалити
  3. Вишивка така проста, чітка і приємна на око, які і усі тематичні фото.
    Дякую за атмосферу чудової осіні :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую за такий приємний відгук :) Шкода, що осінь цього року не залишила відбитків на матриці фотокамери...

      Видалити