суботу, 17 січня 2015 р.

До відома, оновлення №4

Заправка у Броварах учора. Троєщина щойно, Одеса, Харків сьогодні... Україна вивчила нові для себе слова - "війна", "теракт".

Думаю, що не зайвою буде інформація про те, як збереги життя собі та оточуючим, діяти у небезпечних ситуаціях, куди телефонувати тощо. Якщо натрапите на щось корисне та офіційне, з телефонами - кидайте мені на пошту, додам.
Via Ярослав Матюшин.
Загальні рекомендації
• Звертайте увагу на підозрілих людей, предмети, на будь-які підозрілі дрібниці. Повідомляйте про все підозрілому співробітникам правоохоронних органів.
• Ніколи не приймайте від незнайомців пакети і сумки, не залишайте свій багаж без нагляду.
• У сім'ї повинен бути план дій у надзвичайних обставинах, у всіх членів сім'ї повинні бути номери телефонів, адреси електронної пошти своїх близьких і родичів.
• Необхідно призначити місце зустрічі, де ви зможете зустрітися з членами вашої родини в екстреній ситуації.
• У разі евакуації візьміть з собою набір предметів першої необхідності та документи.
• Завжди дізнавайтеся, де знаходяться резервні виходи з приміщення.
• У будинку зміцнити й опечатати входи в підвали та на горища, встановити домофон, звільнити сходові клітки і коридори від захаращують.
• Якщо стався вибух, пожежа, землетрус, ніколи не користуйтеся ліфтом.
• Намагайтеся не піддаватися паніці, що б не сталося.

Виявлення підозрілого предмета, який може виявитися вибуховим пристроєм:
• Якщо виявлений предмет не повинен, на вашу думку, перебувати в цьому місці, не залишайте цей факт без уваги.
• Якщо ви виявили забуту або безхазяйну річ в громадському транспорті, опитаєте людей, що знаходяться поруч. Постарайтеся встановити, чия вона і хто її міг залишити.
• Якщо господар не встановлений, негайно повідомте про знахідку водієві (машиністові, кондуктору).
• Якщо ви виявили невідомий предмет в під'їзді свого будинку, опитаєте сусідів, можливо, він належить їм.
• Якщо власник не встановлений - негайно повідомте про знахідку у ваше відділення поліції
• Якщо ви виявили невідомий предмет в установі, негайно повідомте про знахідку адміністрації або охороні.
У всіх перерахованих випадках:
• не чіпайте, що не пересувайте, не розкривайте виявлений предмет;
• зафіксуйте час виявлення предмета;
• постарайтеся зробити все можливе, щоб люди відійшли якнайдалі від знахідки;
• обов'язково дочекайтеся прибуття оперативно-слідчої групи (пам'ятайте, що ви є дуже важливим очевидцем).
• Пам'ятайте: зовнішній вигляд предмета може приховувати його справжнє призначення. В якості камуфляжу для вибухових пристроїв використовуються самі звичайні побутові предмети: сумки, пакети, коробки, іграшки і т.п.
Ознаки, за якими можна виявити терористів
• Постарайтеся запам'ятати прикмети злочинців, відмінні риси їхніх облич, одяг, імена, клички, можливі шрами і татуювання, особливості мови та манери поведінки і т.д.
• Не намагайтеся їх зупиняти самі, ви можете стати першою жертвою.
• Будьте особливо пильними і остерігайтеся людей, одягнених явно не по сезону; якщо ви бачите влітку чоловіка, одягненого в плащ або товсту куртку, - будьте уважні - під таким одягом терористи найчастіше ховають бомби; найкраще триматися від нього подалі і звернути на нього увагу співробітників правоохоронних органів.
• Остерігайтеся людей з великими сумками і валізами. Особливо, якщо вони знаходяться в місці, не відповідному для такої поклажі (в кінотеатрі або на святі).
• Намагайтеся віддалитися на максимальну відстань від тих, хто веде себе неадекватно, знервовано, злякано, озираючись, перевіряючи щось в одязі або багажі.
• Якщо Ви не можете віддалитися від підозрілої людини, стежте за мімікою його обличчя - фахівці стверджують, що злочинець, який готується до теракту, зазвичай виглядає надзвичайно зосереджено, губи щільно стиснуті, або повільно рухаються, як ніби читають молитву.
• Ні в якому разі не піднімайте забуті речі: сумки, мобільні телефони, гаманці ит.п., що не приймайте від незнайомих осіб ніяких подарунків, не беріть речей з проханням передати іншій людині.
***
Інформація від РНБО, яку я не можу оцінити фахово з юридичної точки зору, але поінформованість ще нікому не завадила. Підозрюю, що десь у Києві чи Одесі вас, звичайно не заарештують, але мічену купюру конфіскують без відшкодування її вартості. Купюри мають такий вигляд:

***

Как вести себя во время военных действий (По мотивам работ Конрада ван Брабанта (Koenraad van Brabant) «Operational Security Management Min Conflict Areas [Оперативное управление безопасностью в конфликтных зонах]» и рекомендаций Андрея Кулиша, ветерана Вооруженных Сил (Киев)


(картинка насправді більшого розміру, відкривайте у новому вікні)
***
Андрій Клім  - військовий інструктор з "Народного резервіста", підготував методичку для цивільних на тему "Захист від снайпера".
У цій статті розглядається, як поводитись у випадку коли цивільна людина, в звичних для себе міських умовах потрапляє під снайперський обстріл. Як не стати ціллю для снайпера? Якими мають бути твої дії в подібній ситуації? Що робити категорично не можна і як, на свій страх і ризик, спробувати поборотися зі снайперами, що порушили мирний спокій вашого життя.
Методичка написана живою мовою з наглядними ілюстраціями. Пам'ятайте, ця інформація може врятувати вам життя в критичній ситуації!
Посилання на файл для скачування

...І все ж таки, Карфаген має бути зруйновано.

8 коментарів:

  1. Тонь, а что там с заправкой в Броварах и на Троещини?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. В Броварах оставили взрывпакет, на Троещине во дворе тоже какое-то взрывное устройство, его квалифицируют как хулиганство (скорее всего потому, что без пострадавших и чтобы не устраивать панику), но я на Троещине прожила больше 20 лет, родители там и сейчас и за все это время там "взрывались" только петарды и хлопушки.

      Ну а про вчерашний Харьков и сегодняшний мост у вас возле Кузнецовки ты уже в курсе.

      Видалити
    2. Да, в курсе. Но страха нет. Злость только. Ничего у нечести не выйдет, своего не добьются.

      Видалити
  2. Да а деньги такие у нас ходят, самое интересное что они давно на руках у людей, как то интересно опубликовали информацию через полгода после ограбления банков, наши банки обчистили еще в августе)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ой, Юль, а то ты не знаешь расторопность наших чиновников! Плюс прокрутить же надо было наличность, тоже вариант. Плюс тогда еще не был Крррровавый Пастор главой РНБО )) В августе или начале осени у нас муссировались слухи о том, что плывет с оккупированных территорий поддельная гривна, вот только официального подтверждения кажется не было.

      Видалити
  3. Сегодня получила информацию,что такие деньги, а так же фальшивки раздают пенсионерам в виде материальной помощи на временно оккупированных территориях

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Люди знают, что от меченых купюр надо отказываться/избавляться по мере возможностей? Интересно, насколько сильно наводнен ими ваш "местный" денежный рынок.

      Видалити
  4. их не принимают во многих магазинах и информация распространяется через сарафанное радио, но выдают их пенсионерам, самой доверчивой категории населения

    ВідповістиВидалити