середу, 14 січня 2015 р.

Дайджест №1-2015

...тому що назви вигадувати я вже забембалась ))

Цього року вже не треба доводити очевидне (у питаннях віри аргументи безсилі), кожен патріот має свої ретельно дібрані джерела більш-менш правдивої інформації, тож, за інших рівних умов, я буду пропонувати вам та залишати у своєму "щоденнику війни" головним чином інтерв'ю, аналітику, тощо. Сьогодні, наприклад, буде багато візуального.

Частина 1. Інтерв'ю.
- "В здании донецкого СБУ я услышал – "Вешайтесь": освобожденный пленный батальона "Донбасс" - інтервью з харківянином Олексієм Антіповим, бійцем батальону "Донбас", одним зі звільнених напередодні нового року 150 військовополонених.  "За четыре месяца в плену Алексей Антипов возненавидел российских журналистов, стал героем глупейшего аматорского фильма "66 пленных карателей" и узнал, что "слово российского офицера" не сгодится даже для удобрения земли".
Алексей пробыл в плену четыре месяца. Кадр видео "66 пленных карателей".
- Священник Яков Кротов: Выйти на Майдан оказалось легче, чем не дать взятку и отказаться от хорошей зарплаты ради идеи.
Диссидент и публицист Валерия Новодворская называла Якова Кротова "настоящим священником", которого Русская православная церковь (РПЦ) "загнала на частную квартиру", человеком, который "вполне тянет на апостола по уровню и по святости, и именно такими я представляю себе святого Андрея и евангелиста Матфея. Вера – талант, и как раз отец Яков Кротов […] мог бы христианизировать Россию". Мало кто знает, что Валерия Ильинична была прихожанкой Украинской автокефальной православной церкви в Москве и регулярно приходила на богослужения к отцу Якову.

- "2015 год Россия в этом виде не переживет". Историк Андрей Зубов, выступивший весной прошлого года против аннексии и затем потерявший место профессора в МГИМО, считает перспективы 2015 года для России мрачными и говорит, что не припомнит в обозримом прошлом примеров страны, оказавшейся в подобном положении.
Від себе: я не те що хочу розпаду рф, мені все одно, хай тільки забереться з моєї країни та прибере за собою весь свій воєнторг. Також не думаю, що все для країни-спонсора міжнародного тероризму завершиться цього року саме таким чином. Побачимо, потік подій надзвичайно швидкий.

- Анатомия провала России в Украине. Александр Сытин, бывший зам.руководителя Центра исследования проблем стран ближнего зарубежья (Россия).
І знову від себе: цар хороший, холопи - дурні, привіт Нєвзорову, але правда в тому, що і цар, і бояри, і холопи на 90% - хрестоматійні довбоклюї, ось таке вітання від пана Оккама.

У продовження цієї ж теми, про головних "героїв" попередньої публікації - відкритий лист Національного інституту стратегічних досліджень України Російському інституту стратегічних досліджень, травень 2014 (рос.)

Частина 2. Статті про минуле.

- Олексій Берест. 
1. Стаття "Нової газети"."Он, а не только Егоров и Кантария, водружал знамя над рейхстагом, но его вычеркнули из наградных списков". Когда следователь, допрашивавший его по делу о растрате в кинокассе (одно время он работал заведующим отделом кинофикации), сказал, что надо еще проверить, где он отсиживался во время войны, Берест выбросил следователя вместе со стулом в окно. Ему дали десять лет, он отсидел в пермских лагерях два года семь месяцев и вышел по амнистии. Фронт и войну он не называл адом, хотя спал там в снегу и ходил по трупам, а лагеря и то, что он там увидел и пережил среди уголовных, — назвал.
2. Інтерв"ю з донькою, Іриною Берест.

- Для постійних читачів блогу не секрет, шо я, м'яко кажучи, не прихильник імперій та червоного фашизму, хоча кількість совкодрочерів мене не дивує, не дивує навіть їх наявність серед молоді. Якщо їм "не стукає у груди попел Клааса", то побутові незручності тим більше не зупинять. Особливо дошкульною була доля жінки, яка до розвалу срср крім усього іншого не знала, що таке прокладки. Ганчірки, що прались та кип"ятились, вата (хоча вата також була дефіцитом), зате "дєржава била сільной". А най би вас підняло та гепнуло...

Частина 3. Мистецтво часів революції

Дмитро Десятерик зробив грунтовну добірку мистецтва, що супроводжувало Майдан.

Частина 1. Плакати й наліпки.


Частина 2. Люди з плакатами.


Частина 3. Намальовані вручну, авторські плакати.


Частина 4. Живопис і графіка митців.



Частина 5. Обємні твори.



Частина 6. Дровопис.


Частина остання. Особисте, люте, з любовю

The Army by Noldofinve


Пройшло сім десятків років, а дідові повстанські пісні тепер співають онуки по всій Україні, бо ворог - той самий.

6 коментарів:

  1. Тоня, я теж не вірю, що в сучасній Росії щось змінитися, путин для росіян - цар і бог, вони готові терпіти все (рабство, голод, холод, бруд), аби над ними був "великий цар". Але я хочу одного - щоб вони забрали з нашої землі своїх "добровольців" і військторг і звернули увагу на свої проблеми. Ще в липні, коли Ганна писала, що нарешті після збитого Боїнгу путлер отримає своє, я коментувала її пост - кремлівський карлик все-рівно піде від відповідальності -так воно і сталося. У мене надія тільки на Бога, я не вірю, що людськими силами можна зупинити цього нового гитлера.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Галю, його зупиняють, на жаль, не так активно і не так швидко, як нам би хотілось, але й у нашій країні у багатьох керманичів "рильце в пушку".
      Боїнг буде аргументом - це козирний туз.
      Напиши мені листа, я тобі кину гарне посилання ;)

      Видалити
    2. Отримав. Він тепер "изгой нерукуподаваемый", а РФ - в ізоляції - у наявній та моральній. Якщо розуміти покарання, як публічний суд, тоді так, не отримав, але я думаю, що він або піде з ганьбою, або помре не своєю смертю.
      Тонь, особлива подяка за статтю про Береста.

      Видалити
    3. Завжди рада, коли ти знаходиш у моїх дайджестах щось нове для себе, Аня :)
      Гадаю, це не остання публікація на тему WWII, тому що цього року 70-та річниця перемоги і сплеск "побєдобєсія" у сусідів буде шаленим.

      Видалити
    4. Ань, те, що він "ізгой", а РФ в ізоляції - їх це не хвилює, вони "великі", їм все рівно. А ось Гаагського трибуналу він уникнув і швидше за все вийде сухий з води. Дуже хочеться , щоб він пійшов з ганьбою, але навряд чи - 80 % підтримки населення!
      Как сказал французский боксёр Джо (герой Жан-Поля Бельмондо из фильма "Ас из асов" (1982)) своему другу - немецкому офицеру: "- Когда тридцать восемь миллионов делают глупость, она не перестаёт быть глупостью."
      https://vk.com/video167843524_165032613?hd=3&t=36m16s

      Видалити
    5. В этом варианте перевода "- Когда 38 миллионов поставили на идиота - по твоему он уже не идиот?" ))))))))))))))))))))))

      Видалити