середу, 16 листопада 2016 р.

Гаага: шухер!

Москва. 16 ноября. INTERFAX.RU - Президент РФ Владимир Путин издал распоряжение, согласно которому Россия отказывается быть участником Римского статута Международного уголовного суда (МУС).
Настоящее распоряжение вступает в силу со дня его подписания.
Римский статут МУС - международный договор, учредивший Международный уголовный суд. Принят на дипломатической конференции в Риме 17 июля 1998 года и вступил в силу с 1 июля 2002 года. Россия подписала Римский статут 13 сентября 2000 года, но до настоящего времени не ратифицировала его.
МУС рассматривает дела о самых серьезных преступлениях, вызывающих озабоченность всего международного сообщества: проявления геноцида, преступления против человечности, военные преступления и другие.
В конце января 2016 года официальный представитель МИД РФ Мария Захарова сообщила, что Россия в будущем может пересмотреть свое отношение к Международному уголовному суду, поскольку разочарована его решением начать расследование в отношении югоосетин и российских военнослужащих.
27 января 2016 года МУС объявил, что разрешил прокуратуре начать расследование преступлений, которые могли быть совершены во время конфликта в Южной Осетии и близ нее с 1 июля по 10 октября 2008 года. В суде пришли к выводу, что есть "разумные основания предположить, что в ситуации, связанной с Грузией, были совершены преступления, подпадающие под юрисдикцию МУС".
 ***
Генеральная ассамблея ООН приняла 15 ноября, на заседании в Нью-Йорке, резолюцию по правам человека в Крыму, назвав Россию "страной-оккупантом".
Еще раз по буквам - о-к-к-к-у-п-а-н-т.

Ржу в голос. Хоть бы недельку для приличия подождали ))) Я всегда знала, что вы трусливое шакальё, но не до такой же степени. Что, денег нет, да? Но ничего, ведь главное что Крым теперь ваш. Или не важно, чей он, но важно чтоб наш? Ооо, я запуталась (((
 ***
Borys Babin за ч "а" ст. 18 Віденьскої конвенції 1969 р. держава зобов'язана утримуватись від дій, які позбавили б договір його об'єкта й мети, коли вона підписала договір... з умовою ратифікації... доти, поки вона не виразить ясно свого наміру не стати учасником цього договору. Тобто РФ через вказану процедуру офіційно повідомляє міжнародне співтовариство про відкликання підпису під Статутом МКС та про наміри порушувати норми Статуту МКС, які становлять його обєкт та мету.
***
Як у воду вчора дивилась, коли створювала новий тег. Держава поза законом.
А, ще й ексгумація тіла Качинського. Першого із 83 жертв.
"Раніше у Польщі вже ексгумували кілька тіл загиблих під Смоленськом і з'ясували, що було шість випадків, коли у труні виявилося тіло іншої жертви. Росія, яка весь цей час відмовляється віддавати рештки літака ТУ-154, підігріває польські сумніви".

Далі буде.

11 коментарів:

  1. Ні-ні-ні, тепер головніше "показать всему миру нашу военную мощь и величие" ...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Мір як побачить, зі сміху так і лусне. Скоро розірве навпіл від одного тільки авіанєдоносца "Кузі" :)

      До речі про Кузю. Коли фото цих ночв тільки з"явились на просторах мережі, я сказала чоловікові: не здивуюсь, якщо вони їх теж у когось зп... вкрали.
      Ти. Не. Повіриш - відповів він.
      )))

      Видалити
    2. У нас же і зп.....))) Вгадала. Руській мір хлоркою не витравиш, духовность прьоть.

      Видалити
    3. Не вгадала, Салтикова-Щєдріна уважно свого часу читала ))

      У фб уже консерва "бабченко" виліз із очікуваною заявою "пошто радуітєсь, вона омєріка і ізраЇль тоже нє прізнаЮт". А єжелі вєлікая омєріка тоже, то зачем спешно отказьівались? :) Консерва "лойко" мовчить. А більше в мене нема консерв :(

      Видалити
  2. Ти що, які пристойності! в кремлі давно забули що це таке))

    Тоня, навіщо блог перейменувала?:) я тебе ледве знайшла))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Навіщо - бо переросла стару назву ))) Не зовсім зрозуміла проблеми з пошуком, ти хіба кожного разу наново в гуглі мене шукаєш, не зі стрічки блогеру заходиш?

      Видалити
    2. раніше - зі стрічки блогера, але у мене дуже багато підписок,останнім часом все читати і переглядати часу зовсім немає. Забігаю періодично до улюблених подружок))

      Видалити
  3. А мені як чайнику цікаво. Навіть якщо росія і відмовилась бути учасником Римського статуту, то що, вони вважають, що їх за їхні злочини і судити не зможуть?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я теж чайник у праві. Але психологічно це - істерика. Особливо зважаючи на те, що на сьогодні цей суд скоріше кульгава коняка, ніж реальний інструмент. Але хтозна що буде далі.

      Видалити
  4. Новини все кращі й кращі )) Пару днів тому з ними ознайомилася, пораділа ))

    ВідповістиВидалити