пʼятницю, 29 січня 2016 р.

Аптека-музей "Під чорним орлом"

"Нічосі!" - сказала я собі, несподівано знайшовши відредаговані та підготовлені до показу фотографії зі Львівської аптеки-музею ще 2013 "року народження". Міцна настоянка вийшла ))) Пригощайтесь та не хворійте!

Чому аптека, а потім вже музей - зрозуміло, коли заходиш у двері кам"яниці на вулиці Друкарській. За сучасним скляним прилавком продаються сучасні ліки, але... Але є одне "але" - під стінами та у віконних нішах стоять старовинні касові апарати, ступи, у шафах вишикувались практично антикварні скляночки-пляшечки. Заплативши символічну суму за квиток, можна поринути у світ магії та чаклунства, алхімічного обладнання та інквізиторського вигляду приладдя.


За посиланням на текст вище можна влаштувати собі 3D-Тур, а також цікаво почитати путівник 1989 року видання.

Ну і мої скромні світлини, зроблені ще старенькою мильницею, що забезпечила неповторний вінтажний вигляд без додаткової обробки )))


















Оповідання та колажі з тої поїздки я викладала тут і окремо про левів. Цікаво читати коментарі росіян та довоєнні зізнання у "любові", яка не витримала випробування пропагандою та вєлічієм.

Більше фото та колажів - в альбомі на гелері.ру

18 коментарів:

  1. Дуже дякую Вам за цi свiтлини. ИЗВИНИТЕ Дальше буду по=русски- (нет украинского шрифта в компе). Как прекрасно очутиться снова во Львове, когда-то в 2002 году мы зашли в эту аптеку и старичок(посетитель или бывший работник- я к сожалению не помню)повел нас в подвалы этой аптеки, а там: и чучелко крокодила и диковинные машинки и АТМОСФЕРА! тайны и волшебства- такая же как на Ваших фото. СПАСИБО еще раз. А возможно есть у Вас фото из Дзиги?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую за такі приємні слова на адресу моїх скромних зусиль :)
      Так, атмосфера там справді особлива! І підвал, а внутрішній дворик який чарівний? Упродовж нашого п"ятиденного візиту ми були там двічи :)

      Про Дзигу, соромно зізнатись, не знаю нічого.

      Видалити
    2. Дзига - такі собі арт-галерея і на додачу кафе, де можна сидячі на царському троні випити кави) http://dzyga.com/ осьо вона, якщо дозволите)

      Видалити
    3. Дякую, Мариночко, за інформацію :) Перелік місць, які треба відвідати наступного разу, невпинно зростає.

      Видалити
  2. Прям ностальгия пробила)))) А Дзига случаем не в Еврейском квартале возле дома с драконом находится?)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я все глибше поринаю у відчуття культурної чи гастрономічної неповноцінності, на знаючи нічого про цю Дзигу )))

      Видалити
  3. Так приятно снова окунуться в эту старину. Мы были в первый раз в этой аптеке больше десяти лет назад, экспонатов было меньше, я так помню, но все равно я никак не могла выйти.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Кількість експонатів є вельми пристойною сьогодні, як на мене. Так, дуже складно змусити себе припинити роздивлятись усі цікавинки :)

      Видалити
  4. О! Ничего себе "ничёсе"). Один из моих любимых музеев. Даже сосчитать затрудняюсь сколько раз я там была. Признаюсь: при каждом посещении роюсь в ящиках старого буфета. Там медкниги периода СССР,если их еще не сперли.Я не брала,чесслово)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Отакої, а я і не знала, що можна у шухляди лазити ))) Треба з"їздити та перевірити наявність!

      Видалити
    2. Я не питала,чесно кажучи))).Це моя природна схильність -пхати всюди свого носа).
      "Тому виднее,у кого нос длиннее"))).

      Видалити
    3. То що? Їдемо? Я вже дуже хочу до тієї аптекі.

      Видалити
    4. Їдемо! Сьогодні вже не встигнемо, то їдемо завтра )) А ще в Дзигу неодмінно

      Видалити
  5. Тонечко, як я люблю цей музей! Дякую за фото :) У мене, коли я туди завітала, фотографії майже всі надто темні вийшли (стара мильниця у приміщенні не дуже добре знімала), тож із задоволенням переглянула твої світлини, поностальгувала ))
    Дзига - то такий культурно-мистецький центр, адресу його не пам"ятаю, бо легко його знаходила у вуличках навколо площі Ринок. Там часто проходили всілякі виставки та концерти.
    І треба з"їздити до Львова, скучила я за ним :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. "Так я люблю той Львів, що бракує ми слів" ))) Їдемо!

      В мене також дуже багато пішло фото у смітник, а підвал взагалі не вийшов, так шкода. Треба туди йти зі штативом та гарною камерою.

      Видалити
  6. Девочки, как я свами хочу во Львов! Дзига расположена рядом с Доминиканским костелом (там где раньше маятник огромный был- если я ничего не путаю)если смотреть на костел, то налево по малюсенькому проходу и вы уже в Дзиге. Еще на этой же улице Армянская церковь- тоже место такое, в котором явственно чувствуешь время. А фрески на стенах этой церкви- это отдельный рассказ :) Я очень люблю Львов и еще раз спасибо за возможность побывать там- хотя бы виртуально!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Якби я знала, що стільки людей вподобає ці світлини, стільки б не барилась із демонстрацією :) Правда, думала що нікому не буде цікаво, тож відклались вони самі по собі після обробки...

      Видалити
    2. Львов мало кого оставляет равнодушным, а вы еще такое место "вкусное" показали и как красиво, будто сама смотришь, показали :) Поэтому и откликов столько:)

      Видалити