вівторок, 2 лютого 2016 р.

Нотатки

1. Демонстраційний поїзд новим «Шовковим шляхом» успішно дістався до кінцевого пункту призначення
Як повідомляє мініфраструктури, в ніч на 31 січня перший демонстраційний поїзд по маршруту нового Шовкового шляху прибув у пункт призначення на станцію Достик Казахської дороги, що на кордоні з Китайською Народною Республікою.
Загалом тривалість маршруту склала 15,5 діб замість 11-12 анонсованих раніше. Затримки виникли у Чорному морі та на території Казахстану. Так, тривалість руху збільшилась через затримку порому на Чорному морі, спричинену штормом, та простій на станції Жанаарка через неузгодженість дій по оплаті казахській стороні.
Такі зміни у графіку під час тестового рейсу – нормальне явище. Його призначення полягає саме у спільному відпрацюванні маршруту операторами поїзду в кожній з країн-учасниць. Деморейс допоміг виявити можливі «вузькі місця» і зрозуміти, як уникати їх у майбутньому. Це стане основною для удосконалення логістики перевезень після запуску поїзда новим Шовковим шляхом на регулярній основі.
Зараз поїзд знаходиться на станції Достик. Наступним етапом буде його навантаження товарами для перевезення у зворотному напрямку.

Белоруссия и Литва присоединились к «Шелковому пути» в обход России
Кабинет министров Украины подписал с Литвой меморандум об объединении проекта «Шелковый путь» через Украину в Китай с проектом «Викинг». «Это означает, что в рамках нашего сотрудничества с Европейским союзом и реализации Соглашения о зоне свободной торговли к этому «Шелковому пути» будет подключена не только Украина, не только Грузия, Азербайджан, Казахстан и Китай, но и страны — члены Европейского союза», — сказал премьер-министр Украины Арсений Яценюк.

2. Прохання поширити інформацію про Всеукраїнський Центр допомоги учасникам АТО

3. Харківський бабак Тимко не побачив сьогодні своєї тіні, а отже весна буде ранньою, але затяжною :)

 

Немає коментарів:

Дописати коментар