пʼятницю, 2 жовтня 2015 р.

Logos

"Навіщо це тобі?" - здивовано запитав мене чоловік, зайшовши до кімнати.
У браузері було відкрито вкладку зі статтею Вікіпедії "Логіка".
Та от, відповідаю, намагаюся зрозуміти, до послідовників якої саме логіки належать деякі представники Юзівки і міста, з якого я щоразу тікала подумки до Львова, а фізично - якнайскоріше додому, до, як з"ясовувалось, не так вже й зрусифікованого Києва.

Ніколи не читайте радянських газет і всього, на чому стоїть тавро "мейд/борн ін юесеса". Наприклад, сайти із роширенням .ру.
Діалог, що відбувся в обговоренні рецензії на книгу Василя Шкляра "Чорний ворон", мав приблизно такий перебіг:
- я от, каже Харків, після початку війни майже всі україномовні книжки роздала, як-от Жадана, що радів знесенню чЛеніна у Харкові. Ну а за Стуса пече трохи, хоча він все ж не такий бандерівець, яким його зображує націоналістична пропаганда. І це ж іще нас не бомбили, тоді, мабуть, усе українське поперек горлянки стало б.



- так, підспівує ій Сталіно. Я намагаюсь розділяти мову й політику, але все ж відчуваю, що до української музики ставлення змінюється.

Тобто слідкуємо за руками: Крим забрала росія, війну на сході роздмухувала росія та її поплічники, а негатив - до усього українського, "націоналістичного". Трясця, навіть примітивна тварина може адекватно фіксувати причинно-наслідкові зв"язки і не наближається до того, хто її кривдить.

Чи може не у царини логіки треба було шукати відповідь? Утім, я не думаю, що ці та подібні до них люди вводять в оману самих себе і потребують допомоги психіатра. Занадто багато таких зустрічала за ці півтора роки. Впевнена, вони цілком свідомі того, що їх симпатії - на одному-єдиному боці, щоб з того боку не сунуло. Хоча про що це я? Слово "свидомый" вони випльовують, як шмарклі. Я навіть не питаю, чому вони й досі, попри такі страждання, тут, бо знову ж таки, чудово це знаю.

Просто чекаю.

2 коментарі:

  1. А я до сих пір до кінця не можу зрозуміти, чому вони тут... зустріла якось коментар жительки Луганська, яка за лЕнЕЄр, але зараз живе у Харкові... ось чому вона не в Луганську відбудовує свою нову державу, а в Харкові обливає брудом Україну????

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Юльчику, теж мені, знайшла біном Ньютона )))

      Нижній рівень від піраміди Маслоу, верхній - від Совкоу, от і вся відповідь. Жерти і жити кортить, в рашці зайві рти нікому не потрібні, при цьому слабкохарактерна хунта не будує фільтраційні табори, як лякали вату просунуті у цьому питанні раша-змі минулого літа. Можна одночасно цідити кров з України і безкаро обливати її брудом.

      Видалити