понеділок, 25 серпня 2014 р.

MTSA - Pensee flamboyante та інше

От і прийшов мій час шукати позитиву у хмарні часи, як робить це наше сонечко ясне, Аллочка.



Почну з процесу тривалістю в рік - Палаючої фіалки від МТСА. Така вже моя доля - перешивати, перешивати та ще раз перешивати дизайни з цієї книги, або через помилки у ключі, або через власну неуважність. Яка ж халепа спіткала мене цього разу? Ого, скажу я вам :) Аж дві!

1. Відшиваючи квіточку на дєвічніку, одна з форумчанок, абсолютно слушно зауваживши на невдалий "леопардовий" підбір ниток дмс для нижнього пелюстка, запропонувала свій, а відшила не на вказаному у ключі blanc casse (себто молочному) льоні, а на платинумі. Фото були яскраві, гарні, тож я не замислюючись почала повторювати цю комбінацію. Це була помилка перша. Тому що у підборі, по-перше, один відтінок ниток був з сильним домішком жовтого та наживо вибивався з палітри, а по-друге, всі нижні пелюстки губились на платинумі. Зробивши інший підбір, я вирішила взяти тканину відповідно до ключа - і втрапила у пастку №2!

2. Виявилось, що мій белфаст 101 був не зовсім белфаст 101, а щось середнє і це щось середнє було занадто білим. Тож відшивши центр та пелюсток я пішла на Петрівку, придбала правдивий 101-й белфаст і тільки тоді досягла результату, який задовольнив мого перфекціоніста. Скажена бджілка, скажете ви? Згодна на всі сто :)

Усі розпочаті квіточки та клаптики спіткала щаслива доля: квіточку на платинумі взяла дошити Алла, пелюсток на недо-платинумі я випорола (веселий був вечір))) та шию на ньому зараз Веронік.

Кому цікаво, ось підбір для персикових відтінків: 922, 722, 3825.

***
Розбирала фотографії весни-літа та знайшла "яєчно-жовткові" нарциси з непоказаної тут фотосесії з парфумом. От халепа, ще осінь не закінчилась, а я вже весну хочу...


***
Хто знає, у нас зараз у гостях (чи ми у них у гостях?) метушня, егоїзм, колабораціонізм та манкуртство, тож учора я не потрапила у місто.  Між тим воно було наповнене красою по самісінькі вінця. А ще смутком (мабуть ніколи я вже не зможу не плакати під "Плине кача...") та надією. Подивіться, які в нас дівчата та жінки чарівні! ТУТ багато квітів та вишиванок, насилу обрала дві світлини для прикладу :)


46 коментарів:

  1. Очень красивый цветочек получился!

    Поздравляю с праздником. Слава Украине!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо и за комплимент, и за поздравление!
      Слава героям, и павшим, и живым!

      Видалити
  2. Тоня, молодець що повернулася до прекрасного!!!

    ВідповістиВидалити
  3. Тонечка, правду кажуть: краса спасе світ! :) Дуже гарна фіалочка, дякую за шикарний подарунок, не терпиться закінчити фіалочку, але я не спішу, буду смакувати :)
    Я в захваті від вчорашньго свята, патріотизма, краси українського народу! Дуже жалію, що через певні причини не змогла прийти на парад вишиванок, вірю, що це було не забуваємо :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Це тобі я дякую, що дала притулок та любов квіточці, а то так би й лежала, недошита. Тепер чекаємо на сестричку з нетерпінням :)

      Суєта суєт - от що стримало й мене від візиту до середмістя, шкода. Доживемо до наступного року - все візьму у свої руки. А ти бачила вчорашні фото зі Львову? Я такого натовпу злякалась би, буквально не проштовхнутись на тих вуличках )))

      Видалити
    2. Якщо в Києві було людно, то уявляю, що відбувалось в Львові :). Фото не бачила, треба погуглити :)

      Видалити
  4. Гарно так, сонячно і тепло! Надзвичайно приємний дизайн!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую!
      Наживо він ще краще виглядає! Ніяк не зрозумію як примусити молочний льон виглядати молочним, а не всотувати у себе всі кольору оточуючого пейзажу.

      Видалити
  5. А я все никак не вышью хоть что-нибудь из MTCA. Обожаю их схемы:) Очень красиво получилось ,Тонь!!!
    Вышиванки тоже очень мне нравятся:)ОЧень красиво! Жалко ЖЖ у нас не открывается....

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Значит надо сесть и вышить - хоть что-нибудь ;) Правда потом велик риск того, что уйдешь в запой, но это так приятно!

      А почему ЖЖ не открывается? Неужели закрыт доступ провайдером по распоряжению сверху?

      Видалити
    2. Как ты догадалась:)? У нас и блоггер был закрыт год как-то, только через прокси можно зайти, но это не удобно:)

      Видалити
    3. Хе-хе )) Как говорится, скажи мне кто твой друг - пуцька ж тоже балуется блокировкой неудобных сайтов. Хотя непонятно чем блоггер не угодил, там же ми-ми-ми, в отличие от ЖЖ.

      Видалити
  6. А в мене пічалька) Вчора був дощ, то я з дітьми сиділа вдома і навіть не знаю, чи була хода в вишиванках.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дійсно, шкода! А що кажуть про парад міські новини? У нас дощ пішов лише надвечір, на щастя, і не заважав провести усі заплановані заходи.

      Видалити
    2. Я телевізор не дивлюся, він в нас тільки для вечірніх мультиків))) Хоча судячи по фото в ВК, http://vk.com/fotopatriotanovovolunsk люди були)

      Видалити
    3. ого, де б я ще земляка зустріла :)
      пані з мого рідного міста, щоправда я тепер рідко туди навідуюсь :(

      вітаю зі святом, люба, миру і злагоди
      так серце щемить, коли проходжу повз будинки дільниці і бачу блакитно-жовті прапори у житлових будинках та офісних центрах, на дахах автомобілів (найбільше вразив)
      напередодні йшли з колегою і я усвідомила велику різницю між українським та російським сьогоденним народом - нехай хтось назве це культом, але у нас культ державних символів, не президента, премєра чи ще якогось політика, а у Росії культ "личности" і саме це жахає

      вона прекрасна і ти про це знаєш
      вибач, що у одному пості все, я ж трохи лінива :)

      Видалити
    4. Ти не лінько, ти оптимізуєш свій час :)

      І тебе зі святом, люба! В мене також серце щемить та радіє. Ніколи не розуміла любов американців вивішувати прапори біля ганку, а от тепер - як рідних.

      Хай би вони з тим культом особистості жили, тільки мирно та не лізучи у справи інших держав, але це неможливо, бо у всіх є "інтєрєси". Тільки тоді вже не треба фарисейства: якщо США воює с РФ на їх думку руками українців, то й РФ робить то само, хоча б це визнали та не скигліли про "братство". А, хай йому грець, не будемо розвивати тему.

      Знаю ))) Вона мені тепер завжди буде нагадувати і нашу теплу зустріч, і шокуючі новини.

      Видалити
  7. Тоня, дуже гарна фіалочка! Вона вартувала твоїх страждань і помилок:)
    Зі святом! Тільки краси і ніжності поряд з нами, та мирного неба вгорі!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. І тебе зі святом! Сподіваюсь, ви гарно його зустріли :)

      Порушила золоте правило "довіряй, але перевіряй", от і довелось побігати. Але не шкодую :)

      Видалити
    2. Дуже добре! У нас доця народилася 24-го - є що святкувати ))

      Видалити
  8. О, яке барвисте рукоділля!
    Палітра дуже добра i сонячна !

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую :) Я на неї одразу звернула увагу, ще як тільки превью книги з'явилось, а вишила тільки третьою чи четвертою чомусь

      Видалити
  9. Даже не верится что блог вернулся к творчеству.

    Очень люблю воздушные дизайны МТСА!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Не буду ходить вокруг да около.

      Хочешь - оставайся в читателях, блог открыт, но избавь меня от сомнительного удовольствия знать твоё мнение по какому-либо вопросу, этическому или эстетическому.

      Видалити
  10. Яка чарівність! Дуже мила квіточка) Зі стількома проблемами інтересу до неї не втратила? Я б, напевно, вже закинула. А дівчата в нас справді гарні. Вчора моя донька зайшла у спільноту, до якої долучаються діти, що поступили в той вуз, що й вона. То аж засмутилася (ну дівчача конкуренція))) : всі дівчата - як на вибір, такі красуні)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Як не дивно, не тільки не втратила, а мене просто мисливський азарт охопив :)

      Я впевнена, що донечка дарма занижує свої чесноти, але в будь-якому випадку здорова конкуренція тільки стимулює до самовдосконалення :)

      Видалити
  11. Тоня, как же я соскучилась по твоим экспериментам :)))))) Красота на каждом фото!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Наташ, мы все были бы рады (бло)жить так, как будто бы ничего не происходит, но жизнь распоряжается по-своему. Я шью помаленьку, но не меньше нравится пробовать себя и в фотографии. Собственно, именно она, а не вышивка по готовой схеме, является творчеством, вышивка же - массовое изготовление по готовым образцам, в котором от творчества только способ презентации и оформление.
      И спасибо за комплимент, конечно, рада тебя видеть :)

      Видалити
  12. ..ці дизайни надзвичайно красиві!! Це вже кінець чи ще щось довишивається? А я була на вихідних у Льовові! Яка там краса була в суботу..багато-багато людей в вишиванках, дівчата від "0-100" у віночках"!! Прапори висять на всіх будинках ( і по дорозі на Львів, а їхали ми через три області!) Краса неймовірна..Зі святом Незалежності!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Це кінець ))) Така специфіка дизайнів МТСА - ескіз, але при цьому повна впізнаваність об'єкту.

      І вас зі святом!
      До речі, щодо віночків, то я трошки критично ставлюсь до уквітчаних дівчат "за 40", все ж таки це дівоче вбрання, око ріже, хоч про смаки й не сперечаються :). А от прикраса як у пані на другому фото - це прекрасно!

      Видалити
  13. Який неймовірно красивий пост! Скажена бджілка, да )))) але я дуже добре це розумію і як воно потім класно :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Саме так - класно :) Таке ні з чим не зрівняне задоволення!

      Видалити
  14. Неужели?! Ты наконец ее показала в блоге! Ну ты даешь, долго несла)))) А что подарила Аллочке недошитую - просто замечательно, теперь она нас порадует еще одной фиалочкой.
    Нарциссы как нарисованные, просто сказка!
    Украинки в вышиванках действительно неотразимы. Ты выбрала самы-самых!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Да я сама в шоке от своей скрупулезности ))) А если серьезно, то ты же помнишь обстоятельства, при каких я эти фото делала. Глобально ничего не поменялось, просто мы начали "израилизироваться", что ли. Иначе крыша уедет. Главное, удержаться от "чеченизации".

      Рада, что тебе пришлись по душе нарциссы и барышни :)

      Видалити
  15. Твой результат нравится безмерно! Шикарные краски, даже дух захватывает!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Оля, рада что нравится! Не зря три раза невод закидывала, значит :)

      Видалити
  16. Ай яка квіточка! Гарнюня і яскрава така. Лінії гармонійні та ніжні.
    Тоня, ты молодчага и неиссякаемый источник опимизма /для меня во всяком случае/. Вот у меня сейчас тааааакой застой, все из рук валится..... А еще я просто обожаю тебя за принципиальность ;/

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дай Боже нашій Марі-Терез міцного здоров'ячка!

      Нас, реалистов, называют то оптимистами, то пессимистами ))) А если без шуток, то я рада что ты объявилась, уже начала переживать - не видно Оксаны, не слышно, чи живі, чи здорові всі родичі гарбузові?

      Принципиальная я? Нет, это другое, не могу назвать что, но... а разве можно иначе?

      Видалити
  17. Тоня, очень красивая работа!! Меня почти два года в блогах не было, столько перемен!! Всей душой за прекращения войны, ужасов, смертей, так не должно быть!Это страшный, нелепый сон. Тоня, мне раньше нравилось читать твои публикации, у тебя такой хороший слог, скажи пожалуйста ты на Русском ни где сейчас не печатаешься, помнишь как ты писала про духи?)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ксения, возможно, мой ответ будет звучать резко, на самом деле он доброжелателен, просто без улыбки.

      Не должно быть, но есть, и это наша реальность. И источник зла не в моей стране. Все эти Гиркины, заблудившиеся десантники и сбитые "оплаченцами" Боинги, плюющиеся смертью фашисты Дугины и Киселёвы-Соловьевы. Твит Дмитрия Монахова о том, что он против войны и выйдет на Манежку, набрал больше 3 тысяч ретвитов - в итоге, он пришел один https://twitter.com/dmtrmon/status/504730358756425729. Наша боль россиянам безразлична, может, дойдёт своя.

      На русском я писать буду только тексты, предназначенные россиянам. Вначале я делала подборки ссылок с сопровождением на русском, но как показал опыт, это 100%-ная апологетика. Мой родной язык - это украинский.

      Ну и конечно, спасибо за комплимент работе, мне на самом деле очень приятно :)

      Видалити
  18. А я сперва хочу поблагодарить за фото красавиц! Какие светлые, красивые лица! И как прекрасно, что люди носят вышиванки - и они так органично смотрятся...
    А фиалочка воздушная, как и подобает МТСА :).

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Как же мне приятна именно такая очередность объектов, привлекших внимание в этом посте :) Спасибо за со-любование, если можно так сказать!

      Видалити