понеділок, 7 грудня 2015 р.

Одного разу, десь рік тому, у процесі обговорення ситуації на сході мені сказали "з тієї сторони" таку фразу: "Солдаты? Ну а что солдаты, что от них зависит?". Можна продовжити:
- Волонтери? А що - волонтери?
- Дипломати? А що - дипломати?
...
Вже другий рік поспіль 6 грудня - не просто формальне свято  для великої кількості людей. Низький уклін тим, завдяки кому байдужа решта країни може дозволити собі не думати про війну.


До Дня Збройних сил України, який Україна відзначає 6 грудня, запустили проект "У єдності наша сила". Він присвячений єдності українських військ – піхоти, танкістів, артилерії, авіації, медиків, флоту й волонтерів. Проект народився в результаті спільної роботи продакшн-компанії EyeLidStudi під керівництвом продюсера й режисера Крістіана Жереги, теле-радіостудії Міністерства оборони України, і пост-продакшн компанії MentalDrive.

Підготовка до зйомок проекту склала всього 4 дні. Зйомки проекту пройшли впродовж одного тижня – на полігонах, у навчальних таборах, базах військово-повітряних сил і на флоті. У головних ролях були задіяні тільки учасники АТО – добровольці, військові, льотчики, медики й волонтери.

Знімальна група проекту у складі 40 осіб працювала за свій рахунок винятково на волонтерських засадах. Техніку для зйомок надав генеральний партнер, український рентал-хаус Patriot Rental, а всі інші витрати покрито за рахунок продакш-компанії, режисера проекту й волонтерів.

Світлини зі зйомок

На сторінці Крістіана Жереги у Фейсбуці можна прочитати про подробиці знімального процесу: день 1- ВДВ, день 2 - артилерія, ВДВ, авіація, день 3 - авіація, день 4 - сухопутні війська, день 5 - флот, день 6, останній.