середу, 31 грудня 2014 р.

Farewell, 2014!

Як ви знаєте, традиційний новий рік я не святкую (точніше, святкую за власним відліком), завдяки чому позбавлена усіляких синдромів відсутності новорічного настрою, метушні та інших проблем, притаманних людям з кепською здатністю до самоорганізації, заниженим рівнем креативності та напруженим грудневим робочим графіком. До тих, хто вміє зробити з життя свято з великої літери С, як-то Лєночка-Бубік, ставлюсь із величезним захопленням :)
Не-свято дає час підвести підсумки календарного року, що будуть такими як і сам рік, тож шукачам винятково святкового позитиву можна не перейматись читанням тексту.

Жахливий рік був. Стільки горя, стільки сліз. Інститутська, кримнаш, Боїнг, Іловайськ, уся ця садистська війна... Нехай те, що дістається нам за таку ціну, буде найдорожчим для кожного. Скоріше закінчиться війна. До певних речей, людей, місць вороття уже не буде, тому що ніж лагодити криве, краще з нуля будувати нове. Хай те, що їх замінить, буде кращим та міцнішим. Справжнім. 

"Я навряд чи буду тим, ким я був". Люди випереджають (не можу сказати поки що "випередили", на жаль) у своєму особистісному та цивілізаційному розвитку нашу так звану (самозвану) поки-що-еліту, тому очікуємо бурхливе політичне життя у наближчі два роки. Принагідно бажаю нашому майбутньому Гетьману, що зараз захищає Україну десь у Пісках, де йде запеклий бій у хвилини, коли я пишу цей текст, чи у ДонАП (як казав кучерявий фсб-блогер варламов, "пригадайте цей твіт" десь через пару років), аби кулі минали його та кожного бійця і волонтера, повертайтесь живими та з перемогою, попри все!

Я вдячна цьому року за те, що відсіяв випадкових людей з мого блого-життя (у реальному таких не виявилось, на щастя) і подарував знайомство з чудовими пані, розумними, чуйними, патріотичними, майстринями на всі руки :) Ми часто влаштовували рукодільні зустрічі, на яких підзаряжались оптимізмом (одна лишень Аллочка наша чого варта ))), обмінювались думками та подарунками.

До речі, дівчата. Є пропозиція влаштувати міні-здибанку для любителів пива десь у січні (як логічне продовження нашого з Анею палкого потягу до ковбаски ))). Хочу відвідати якусь із київських броварень, де варять смачне живе пиво і не менш смачно готують, а от яку - не знаю. Як вам такий формат :)?

Крім людських надбань, цей рік був доволі щедрий на творчість (шукайте під тегом "я не волшебник") та набагато менше на вишивання, де я зіштовхнулась з черговою кризою жанру, але це добре, тому що криза - це для розумної голови завжди поштовх до розвитку :) Вишивання було настільки мало, що й статистику соромно наводити, проте справа як завжди не у кількості: обидві мої квіткові мрії, палаючі віоли у виконанні улюблених дизайнерів, МТСА та Веронік Ажинєр, побачили, нарешті, світ. Тепер оформити... якось... про ціну навіть думати поки не хочу. Молодець я - досиділась, поки з/п у валютному еквіваленті удвічи зменшилась :(...

Також я дуже радію (але підозрюю, що радість мою поділяють далеко не всі старі дописувачі ))), що життя змусило відійти від переважно рукодільного формату блогу, який, виявляється, доволі сильно на мене тиснув. Для себе та тих читачів, кому до душі мої добірки, усі відповідні пости промаркувала тегом "дайджест".

Рік 2015 буде важкий, котики мої та кицюні, але ми здолаємо.
Най прийде весна!


Слава Україні!

Ще до результатів року. Не знаю, чи відомо росіянам, але багато українців, у тому числі й наша родина, 23 роки піднімали келихи "Совєцького" шампанського двічи, відзначаючи новий рік "по Москві" (разом із сестрами, племінниками, батьками, дітьми) та за київським часом.
Цього року мільйони родин не менш ніж на три покоління вперед назавжди відмовляться від цієї традиції.

39 коментарів:

  1. Героям Слава! Тоню, я дякую тобі за твій блог. Я завжди тут знаходжу відповіді, на питання, які мене хвилюють. Я вірю, що все у нас буде добре, бо інакше бути не може. Двічі під операційною, де була моя дитина, я повторювала як мантру, що "все скоро скінчиться і все буде добре" і мені то допомагало пережити ті страшні 8 годин. Віри нам всім і з Божою допомогою все буде добре, як би банально то не звучало. Здоров"я, миру, сил і оптимізму тобі в новому році

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Оля, дякую! Я це відчуваю, мовчазну увагу та співзвучність думок :)
      Вірю у людей наших. Логіка будь-яких буремних подій така, що першими гинуть кращі, пасіонарії, і знання цієї закономірності біль втрат не зменшує. Надія на тих, хто підростає їм на зміну - та й у нас ще порох не відсирів :)
      Миру нам всім!

      Видалити
  2. Тоня, з Новим роком! Нехай він принесе мир нашій Батьківщині! Нехай виконаються усі мрії! Усіх благ!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Коли мрія одна на всіх - вона не може не здійснитись :)
      Взаємно, Галю!

      Видалити
  3. Я рідко коментую, та завжди читаю Ваш блог і поділяю Ваші погляди.
    Для мене 2014й - не просто рік, а ціле життя, життя болю та втрат, а також неймовірної сили...
    Щиро бажаю Вам й Вашій родині тепла, світла, добра, любові, та й усіх благ!!!

    p.s.була би рада приєднатися до здибанки)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Віка, давай на "ти"? Викання мені на роботі вистачає ))
      Якщо зберемось, а обговорення будуть десь "під ковдрою", я все одно тут напишу, не пропусти. Буду рада познайомитись :)

      Так, рік неначе нульовий меридіан, розділив життя навпіл. Дивишся якісь фотографії і передусім - шукаєш дату... ДО це було чи ПІСЛЯ.

      Видалити
    2. Ок, домовились)
      ДО і ПІСЛЯ - 100%

      Видалити
  4. Ох, и тяжёлый год выдался, сколько разочарования в людях, даже очень близких, к сожалению... Но сколько бесценного жизненного опыта и новых знакомств!
    Спасибо Тоня за то, что ты есть! В твоём блоге и у твоих друзей черпала для себя силы и моральную поддержку в трудные минуты. Пусть в новом году их будет поменьше и побольше минут радостных и светлых, которыми захочется поделиться со всем светом!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Лена, тебе пожелаю того же и сверх этого - чтобы вы устроили свои "корешки" там, где им хорошо, будь то деоккупированный Донецк или любое другое место, где вы чувствуете себя дома.

      И надеюсь, что в новом году ты наконец заведешь себе уютный бложик, куда можно будет ходить в гости :)

      Видалити
  5. Героям Слава! Ми теж раніше проводжали рік разом з Росією, родичі були (і є), тільки зараз ми стали чужими бандерівцями;)
    Рік був важкий, але є і хороші моменти. Інакше і бути не може. Ми повинні вірити тільки в краще! Нехай у Новому Році нам українцям живеться краще!!!
    Теж хочу на здибанку:) Принаймні дуже постараюсь

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. От цікаво - а росіяни "наші" зустрічали НР "по Україні"? Ніколи не замислювалась над цим і не питала, а дарма.

      Про здибанку неодмінно повідомлю у блозі :)

      Видалити
  6. Тонечка, с Новым годом!
    А год тяжелый, похоже, выдался почти у всех. Даже у тех, кто в других странах, и далеко от самых страшных событий... Мы многое узнали о людях, которые рядом. Для меня, кстати, это была чуть ли не единственная радость в году - осознать, что мои друзья не случайные люди, что мы на самом деле видим и понимаем самое важное одинаково. У меня украинских друзей немного, но было просто счастьем в этом году их не потерять. Пусть у них, и у всех у вас, все наконец будет хорошо!
    Мира вашей стране и всем нам!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Надюша, да, многое проявилось в отношениях.
      В моем кругу сетевого общения было много людей из России и то, что начало литься из монитора в январе и дальше, стало неприятным открытием. Но из тех людей, разногласия с которыми меня огорчили бы больше всего, никто не оказался среди пресловутых 85%. В том числе и ты, чему я несказанно рада )))

      Мир придет!

      Видалити
  7. Какой классный пiдсумок року, очень точный! :)) Всегда рада встретиться в реале, надеюсь к тому времени вернусь! :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Лена, еще знать бы самим это время )) Следи за обновлениями в бложике и возвращайся поскорее!

      Видалити
  8. Будемо вірити, що все налагодиться!
    Вітаю із святами! Хай то буде Новий рік, чи будь-яка інша дата. Головне, щоб вони були радісні та щасливі!
    Мирного неба та душевного тепла!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Будем вважати святами два тижні канікул :)
      Гарних свят, миру та злагоди тобі та твоїй родині!

      Видалити
  9. Привееееееееееет! Мы с тобой как по нотам.) У меня в последнем посте этого года, мысли на 90% сошлись с твоими. Обещаю найти "броварню", ибо пиффо и колбаски - наше фсё).

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спелись патамушто :)

      Надо искать броварню, тут уже народ изъявляет желание тоже хлебнуть божественного напитка, а я только броварскую знаю, но у неё цены на еду, мягко говоря, не самые демократичные.

      Видалити
  10. Рік не просто важкий, а переломний. Принаймні для моєї родини. Дуже чекаю на зміни на краще і вірю-вірю-вірю, що у нашої Неньки України все ще саме гарне попереду! Ми єдині пропри усе!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Таня, навіть не хочу і не можу уявити, як то - кидати все, їхати з дому... Але головне, що ви всі живі-здорові і що, як ти правильно сказала, ми єдині (бо біда ж може і роз"єднувати).

      Згинуть наші вороженьки, як роса на сонці - а сонце сходить на Сході :)

      Видалити
  11. Тоню, щиро дякую тобі за твій блог, і дайджести, красу і розумні думки. Я дізналася багато нового завдяки тобі і це було вкрай важливо для мене. З Новим роком! Все неодмінно буде добре.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. І я тобі дякую, люба, за чуйність та принциповість, підтримку і чудову посмішку :) І дуже вдячна вже минулому року за знайомство з тобою :)

      Все буде добре, бо ми не чекаємо доброго царя!

      Видалити
  12. Тоня, дякую, що пишеш! Думаю, рік що минув, став для нас усіх великою перевіркою. Тепер простіше і легше, бо знаєш, хто тобі друг, а хто - ні. Мира нам усім, спокою і терпіння! А ще - сил і бажання змінювати все на краще.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Марино, повністю погоджуюсь з тобою. До рецепту нового року додам ще впертість, здоровий глузд (бо розкачувати нас будуть зсередини ще й як! а гарячих голів вистачає) та гумор :)

      Гарних свят!

      Видалити
  13. Ужасный был год. Столько потерь, столько стереотипов и приоритетов поменялось... При этом я благодарна году, что отсеялась всякая погань из моего окружения и общения - жизнь так быстро проходит, что просто жаль тратить даже минуты на эту погань - и как только я это осознала, сразу так легко стало! Благодарна, что украинцы стали так едины - никогда такого не было, чтобы мы так помогали, поддерживали друг друга, были настолько человечны! И чтобы там Россия не рассказывала, им до такого единения и человечности как у нас сейчас далеко-далеко. Благодарна, что познакомилась, Тоня, с твоим блогом и реально, читаю тебя с большим удовольствием! Да, минимум года два будут очень тяжелыми для Украины, но переживем! Главное быть человечными и едиными! Все будет хорошо!
    И с праздниками! Праздник или не праздник - но можно подвести итоги, сделать приятное родным, поставить цели и загадать желания и идти к ним :))

    Знаю, что по пивасику компашки представителей СМИ/телевидения любят тусоваться на Подоле.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Полностью с тобой согласна, Наташа, даже добавить нечего! Особенно неприятно, когда оказывается, что рашизмом (он же Гоша, он же Гога, он же совок, он же шовинизм, он же империализм) заражены твои родственники. И не то чтобы раньше за ними определенных качеств не водилось, но чтобы ненавидеть страну, паспорт которой у тебя в кармане, которая платит тебе пенсию, в которой живут твои дети?.. Уму непостижимо, ум здесь отдыхает.

      Но ничего, выплывем, тут до берега плыть уже недалеко :)

      Видалити
  14. Тонечка, поздравляю тебя с праздниками и большими каникулами. Тяжелый был год, а новый и того сложнее будет, так что не будем расслабляться и продолжим наше правое дело. Очень надеюсь на фотоотчет о вашей встрече)))) я теперь не скоро буду в Киеве, но морально с вами вместе. Все твои посты читаю с телефона, только комментарии писать очень неудобно, но как только меня выпишут и я попаду к компьютеру, то обещаю к вам вернуться в блогожизнь) пусть нам всем в этом году на все хватает сил и умений!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ирочка, зайка, ты что это придумала - болеть?! Немедленно выздоравливай! Это мое тебе самое первое новогоднее пожелание!

      Новый да, будет сложный. Как я и прогнозировала еще в конце осени, нас будут изматывать терактами разной (дай Боже, чтобы не летальной) паршивости. Опять Одессу-маму качать. Возможно, еще и Харьков. Будут вбросы и нас-всех-сливают. Весело, в общем, будет.

      Народ пока в угаре новогодних праздников мало энтузиазизЬма проявляет, но я точно куда-то пойду, потому что охота очень, о чем сообщу в бложике, а там пусть подтягиваются кому не лень :) Аня вон место отыскать обещала кошерное, я помню и жду :)

      Видалити
    2. Спасибо. Я тут не совсем болею, с ноября на сохранении лежу))) Очень надеюсь к концу месяца выписаться, скучно в больнице, а рукоделие тут не разрешают держать. Вот только блоги и остается читать))

      Видалити
    3. Вон оно что ))))) Молодцы!

      Изверги какие, как это нельзя рукоделие? Оно же медитативно и релаксирует. Нисифонипанимаю. Надо домой, однозначно!

      Видалити
    4. О, там одни суеверия, ничего с нитками низя делать, на собственном опыте убедилась) и во время итогового процесса - все только с распущенными волосами. Такая примета:) Желаю всем здоровья-здоровья-здоровья!!!

      Видалити
    5. У нас тут кроме беременных и простая гинекология,есть операционная, поэтому никакого ворса и нити быть не должно. Хоть книжки разрешают)))

      Видалити
  15. а я вперше до вас у гості.. скільки в вас- СВОЇХ у всіх значеннях на блогспоті!!! радо приєднуюсь!! якщо можна.. ) про зустріч можу лише мріяти!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Олю, вітаю!
      Не знаю, як у всьому блогспоті, але у мене тут точно всі свої, у найширшому розумінні цього слова :) Не-свої у підписантах також є, але тихо читають з лише їм відомою метою, а потім у якийсь момент так же тихо йдуть, за що я їм дуже вдячна, не люблю шкандалів.

      Про зустріч повідомимо, а як же :)

      Видалити
    2. потихеньку шукаю блоги українок) приєднуюсь. Навзаєм- теж запрошую в гості

      Видалити
    3. Я вже зайшла у гості не чекаючи запрошення, роздивляюсь-милуюсь :)

      Видалити
  16. Тоня, ну ты и удивила:) Уж не знаю комплимент это мне был, но скажу, что мне приятно, что ты таковой меня считаешь:) А на самом деле словами великой и нежно любимой мной Лесі Українки "Я крізь сльози буду сміятись..." Тонєчка, насправді, яким би він не був жахливим цей рік є речі, за які я вдячна цьому року і серед всього іншого це особиста зустріч з тобою та дівчатами, які не лише майстрині, але й цікаві особистості. Нехай цей, 2015 рік буде! І як невиправний оптіміст на тому зупинюсь:) Нехай він буде! А фарби для нього обиратимемо самостійно:) Яскравих й насичених фарб для твого пензля!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Тебе, тебе, много ли еще в нашей жизни Бубикофф)))? Вот это, как у Леси, я в тебе увидела с первой встречи и очень восхитилась, и продолжаю восхищаться до сих пор ))
      Минувший рік зачепив тим, що відбувалось, багато струн у мене на душі, які до того спали тихо-мирно, багато чого відбулось з моїми друзями та знайомими, багато особистостей розкрив зі знаком + та - у моєму особистому сприйнятті. Наші зустрчі та знайомтсва - це широкий яскравий мазок на картині року :)
      Дійсно, хай в нашому житті буде якнайменше тьмяних барв!

      Видалити