суботу, 30 серпня 2014 р.

QUI PRODEST та Coriandre у васильках

Кожного дня, у кращому випадку раз на два дні, я виводжу батьків зі стану "усьо пропало, нас зливають". Кожного разу погрожую вимкнути їм ТБ (компьютер вони так і не схотіли опанувати).
Кожного дня я бачу заклики йти на Київ з тієї ж причини.
У фейсбуці - пекельне пекло.
Слухайте. Треба щось з цим робити, бо танки - фігня перед панікою, яка веде до досягення цілей тих, чия мета полягає у дестабілізації ситуації перед виборами ВР, яких деякі політсили бояться як чорт ладану, та, зокрема, унеможливленні роботи обраного народом України президента. Я не маю щодо нього жодних ілюзій, але маємо те, що маємо.
Можна зі мною не погоджуватись, але принцип "кому вигідно" працював завжди.
Зберігаймо спокій та чистимо кулемет (готуємо армію до зими, лікуємо поранених, допомагаємо біженцям).

Психологи радять для зниження напруги фарбувати стіни у світлі, прохолодні кольори, тож для нашего маленького відділення я, як завідуюча, пропоную наступні шпалери :)


Традиційно Коріандр фотографують у насичених кольорах осінньої гамми (шипр=осінь, мабуть), але якщо відсторонитись від аромату, то гармонію можна знайти й на початку літа.






28 коментарів:

  1. Я для себе виробила стратегію поменше читати і слухати новин..Мама так само..новини читає тільки на роботі :), а вдома намагаємося цього уникати..бо жити такими подіями 20 годин на добу психологічно дуже важко..

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Тут питання навіть не стільки у здатності жити новинами 20/24, скільки у тому як з усіх боків маніпулюють свідомістю українців за допомогою медійних персон :( Мені досі болить третє місце Ляшка у президентських перегонах...

      Видалити
    2. ..маніпуляція - це ще одна величезна тема для обговорень..десь нещодавно я прочитала, щоб скласти більш-менш незалежну думку про якусь подію треба 20 різних джерел..при чому різні джерела як в інтернеті, ТБ та газети..от тільки тоді можна щось осмислити..Болить що лише третє? Чи аж третє?..я намагалася стійко дивитися російські передачі ще з часів майдану..почала десь в грудні (друзі мене називали мазохісткою) але ж треба було знати як формується думка у наших "братів"...кинула цю брудну справу вже після подій у лютому ( це ж треба на скільки мене вистачило!!!) так от...те, що всі думають про нас як фашистів...це ще слабо названо..там таке елементарне перекручування фактів. І якщо у нас медіа ділилися на чорне і біле, то там такого зовсім не було...

      Видалити
    3. Аж третє :) І мабуть не болить, а скоріше жахає. Мало мені радощів у тому, що мені часто говорять "ти мала рацію щодо..." тоді, коли вже негідні справи зроблено. А так: той - цяця, ця - краля, їх не чіпай бо вони типу за Україну, а хто має зиск з суспільної реакції на їх слова та вчинки - думати не хочуть.

      Російські ЗММаніпуляції не дивлюсь з часів Майдану. Навіщо, коли журналістики там вже давно немає? Ну от хіба що бути в курсі тарганів у очах росіян, так навіщо воно вже...

      Видалити
    4. Мене найбільше здивувала позиція людей перед виборами президента..після майдану, після Криму, і вже були жахіття на сході..так от чула розмови людей на вулицях, в транспорті...за Ляшка і його "діяльність" говорити не буду..дивувало інше..голосували за кандидатів по таким критеріям...він з дитячого будинку, а він так гарно говорить (хто взагалі до цих пір вірить просто словам), а тей кандидат мені другу програмку на тв не поклав..а цей шось мало макулатури роздає....страшно думати, що людей така біда нічому не учить..а голосують вони за газетки....

      Видалити
    5. Отож! Я взагалі вважаю, що загальне виборче право - це корінь зла. Ну як можна давати право обирати долю країни людям, чиї уявлення про політику знаходяться навіть не на рівні старшої школи?! Чи тим, хто вимірює усе "гречкою"?
      Врятуватись можна виборчим цензом, але хто з наших популістів таке на себе візьме?

      Видалити
  2. Зберігаймо спокій та чистимо кулемет - в точку!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Шкода, що не моя придумка :) Зараз картинку додам!

      Видалити
    2. Картинку, з Вашого дозволу, свисну собі у ФБ)

      Видалити
    3. Мапєд не мой, так що дозволу питати не треба :)

      Видалити
  3. Десь тижня три-чотири назад натрапила на онлайн голосування... партія Ляшка 33%... це не може не жахати...
    Але в нас не має виходу - готуємо армію до зими, лікуємо поранених, допомагаємо біженцям та робимо все можливе, щоб зупинити паніку та бажання змітати все на своєму шляху!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Шпалери саме то що треба!!!

      Видалити
    2. Ага, бачила те голосування...

      Розповім історію. Десь за тиждень-другий до виборів проводжу заняття. Діти (3-й курс))) розворушились, я дочекалась поки вони заспокояться та кажу, жартома: "ну, здається, я знаю, за кого ви будете голосувати!". Вони, хором, напівствердно: "За Ляшка?!". Отакеє...Навіть дітлашня нерозумна і та відчуває ЦА цього "політика" (завчасно вибачаюсь, якщо зачепила чиїсь симпатії, але...)

      Видалити
  4. А у мене вже страху не залишилося - будь, що буде. Я вірю, що Господь нас не залишить, ми на своїй землі, правда на нашій стороні!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Знаєш, оглядаюись назад я розумію, що страшно мені було тільки 19 чи 20 лютого, коли лягаючи спати о 3 ранку я сказала чоловікові "Господи, як же я боюся прокинутись у ІНШІЙ країні!". З тих пір була біль, тривога, гнів, огида, але страху не було.

      Видалити
  5. Привіт, дорогенька! Гпрні фото! Будем надіятися тільки на краще!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А що нам залишається :)?
      До речі, я отримала розклад, йду писати листа.

      Видалити
  6. Да, спокій це зараз таке необхідне, як і впевненість. Але, якось забагато нервів, сліз і мало сну....
    Мені єдине страшно, за людей, які зараз там, які гинуть або в полоні, або поранені. Не знаю, як ще допомогти, крім перераховування коштів, збору одягу, але такий біль розриває серце... Чесно, в мене кожного дня істерики, я буваю дивлюсь в ці обличчя, або читаю про загиблих і плачу по 2 години поспіль.
    У нас в сквері кожного тижні ростуть нові і нові могили наших хлопців. Жінки постійно біля них в чорних хустинах, плачуть . І діти.... То так страшно.
    Але є впевненість, що ми точно переможемо. Тільки якою ціною...

    Відверто скажу, за Ляшка не варто голосувати. Правда. Просто повірте.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Як близько все, про що ти кажеш... Хочеться обійняти усіх, а крила короткі і слова не ліпляться в речення, тільки сльози течуть. Але я розумію, що треба гамувати емоції, тому що інакше з нас тил ніякий буде, а дітям, у кого вони є, потрібні спокійні, врівноважені мами що б не відбувалось. Третя світова - так трется світова, треба пережити, як наші бабусі перші дві. Та й пожити у новій Україні хочеться подовше :)

      Про Ляшка не просто вірю. Знаю :)

      Видалити
    2. О, діти, в мене їх троє. І рівноваги зовсім не вистачає. І якісь емоційні кареселі виходять - то сльози, то злість і ненависть, то знову сум і так далі і так далі.
      Але! Ми по любому переможемо! Намагаюсь тримати нерви в кулаку, сціпити зуби, допомагати, працювати , ну і вчити дітей патріотизму , любові і вірності.
      Все буде добре.

      Видалити
  7. Своим родителям тоже грозим обрезать антенны, так они же еще и газеты читают...

    Фото с васильками в "галерее" любовалась. А карандашики тоже древние с прошлого века имеются ))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Мои хоть газеты не жалуют, хвала Аллаху :)

      Ага, были на галерее, но я там уже не живу, только почтой пользуюсь.

      Карандашикам привет!

      Видалити
  8. Я теж мужньо настроєна, дівчатка! Тому все буде добре, з такими нами ;) Успіху досягають ті, хто не підозрює про поразку (с)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Не знаю, як то воно буде. Хронічно глибоко занепокоєний світ грається з вогнем нашими руками та ціною наших життів. Та ще "чудове" керівництво АТО...

      Видалити
  9. Я заметила, что чем больше читаю, тем проще мне сохранять спокойствие. Правда необходимым условием является постоянно підвищувати рівень, тобто з новин переходити на статті, аналітику і таке інше, і потім ще серьозніше, і ще. Так само роблю із батьками, підсовуючи їм шось таке, для роздумів. Коли в мене немає часу і я встигаю тільки ковзнути оком по новинах, то все, знову починаю нервувати.

    Божевільно прекрасні світлини, такі кольори!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Серйозніше за аналітику? Так і до дисертації недовго дійти, сонце ))))

      Дякую за комплімент )) Кольори трохи підрихтувала у фотошопі, для посилення блакитного настрою, але не сильно зловживала "макіяжем".

      Видалити
    2. Не-не-не, я не хотела, чтобы прозвучало так! Повышать уровень относительно своего собственного, а він в мене не дуже (для меня очень многое сейчас выглядит супер крутыми вещами :)

      Я помню, как я зимой читала сводки новостей на lb.ua и больше нигде, просто не знала, что вокруг такие пласты информации. Но я не против диссертаций :)

      Видалити
    3. Та класно прозвучало, ти що ))) Дисертацій колись нашим онукам буде писати - не переписати.

      Я теж протягом зими-весни поступово відкривала для себе інформаційні ресурси та окремих персон.

      Видалити