пʼятницю, 29 січня 2016 р.

Аптека-музей "Під чорним орлом"

"Нічосі!" - сказала я собі, несподівано знайшовши відредаговані та підготовлені до показу фотографії зі Львівської аптеки-музею ще 2013 "року народження". Міцна настоянка вийшла ))) Пригощайтесь та не хворійте!

середу, 27 січня 2016 р.

Прапалітіку

– Конституцію читали?
– так.
– джерелом влади в Україні є…?
– Верховна Рада!
– ні.
– Верховний суд!
– спробуйте ще!
– Конституція?
– хто її встановлює?
– Верховна Рада.
– ні.
– як його… етот… щяс…
– народ.
– о! точно! народ!

(Менти на атестації: хіт-парад найцікавіших діалогів)
Абсолютно аналогічний діалог був у мене вчора на додатковій сесії, тільки про джерело добробуту держави

я тут нескольких девочек в ленте просто пролистываю - от рукоделия ничего не осталось, одна политика. при чем длинно, путанно, со вставками видео и каких-то картинок непонятных... а были такие крутые мастерицы, такие классные работы были(((
(стилістика, орфографія та пунктуація - авторські, епіграф безіменний, бо такого у різних формулюваннях я начиталась-наслухалась за два роки вдоста, це просто під руку потрапило)

I need to vent.

Стисло та не плутано, хоча й не про мене йшла мова, бо я інтелектуально сумнівних знайомств не підтримую і крутою майстринею ніколи не була. Без картинок та відео.

Політика - це управління полісом, тобто державою та суспільством: πολίτης - громадянин, πόλις - місто. Нагадаю, що поліс - це місто-держава, міська громада у Стародавній Греції та Римі. Цитуючи Вікіпедію, "[в античну добу] політика визначалася як тотальний процес, жити в суспільстві означало жити обов'язково політично, оскільки політика виступала як всезагальна форма соціальних зв'язків".

Тепер слідкуємо за руками.
Ви живете у державі? Вітаю! Ви - правоздатна особа, з народження й до смерті.
Вам вже 18 років? Вітаю! Ви - дієздатна особа. Вам нема 18-ти? Ваша дієздатність замінюється дієздатністю батьків чи піклувальників.
Не буду забивати мізки деліктоздатністю, усвідомимо хоча б ці два слова.

Ви хочете гарантій дотримання прав людини (у випадку, якщо слова життя, гідність та свобода для вас щось та означають) у вашій державі?
Ви хочете мати освітлені вулиці та суд, якому можна довіряти?
Ви не хочете бути викинутим роботодавцем на вулицю без компенсацій?
Ви хочете мати певність, що самі, діти та онуки будуть жити у світі без воєн?
І при цьому ви кажете, що палітіка - ета фу, ета грязнає дєло і ат нас нічіво нє завісіт? А як же виділені вище зеленим слова Арістотеля? Чи все ж зрозуміло, що це маніпуляція тих, хто за всяку ціну прагне не допустити суспільного контролю за своєю діяльністю, пітніючи від самого лише словосполучення "громадянське суспільство"?

Політика - все ще фу?
Вітаю, давньогрецький ідіоте! "Лох - это судьба" ))) От тільки інші чим завинили?

P.S. А, мало не забула. Масовість нерозуміння того, що by default персональний блог - це простір для особистих інтересів людини в усій їх мінливості та багатогранності? Вербалізую цю нехитру думку ще раз, мені не складно.

понеділок, 18 січня 2016 р.

Книжкове

Зустріла в мережі цікавинку. Цікавить ваша думка, тому жодних коментарів. Скажу лише, що під обкладинками - текст творів без змін.



До речі, про книжки. У зв"язку з обставинами, не надто приємними, було багато часу на читання, причому читати щось на кшталт "Сліпоти" було зовсім недоречно, тож з-поміж більш легкої літератури можу порекомендувати:
Карлос Сафон "Тінь вітру"
Ширлі Джексон "Ми живемо в замку" ("Притулок")

Дарма, що я з перших сторінок вгадала, хто видає себе за книжкового диявола та хто отруїв сімейство Блеквудів, читати було не менш цікаво.

А ще в мене є вишивка, але я вам її не покажу, бо надворі темно та холодно для фотографування ))))

четвер, 14 січня 2016 р.

Як роса на сонці. Мікро-дайджест №2 (оновлено)

Прекрасне від пана Цибулі + трохи довідкового матеріалу.

Почнемо з довідкового.

Вікі: Суверенный фонд (англ. Sovereign wealth fund) — государственный инвестиционный фонд, финансовые активы которого включают акции, облигации, имущество, драгоценные металлы и другие финансовые инструменты.

Якщо подивитись на джерела формування цих фондів, то можна помітити, що приблизно фіфті-фіфті (56% на 44%, якщо бути точним) - це відповідно нафта/газ та інші джерела (мінерали, фосфати, несировинні джерела).

Про природу та цілі формування СФ - англійською, дам переклад, якщо буде потреба.

Тепер, власне, сам текст, який, традиційно, не прочитають ті, кому він призначений як пеніцилін сифілітику. Прочитають - так не зрозуміють. Утім, дива все ще трапляються у нашому грішному світі :)

неділю, 3 січня 2016 р.

Київ святковий

Выбрались с мужем сегодня в город - как он там?

Киев искрится лёгким снегом.
Киев пахнет глинтвейном.
Восхищает безлюдной ранним вечером Владимирской горкой с захватывающим видом на сияющий Подол и припорошенный снежком тонкий лёд на Днепре.
Смешит красной подсветкой Красного же корпуса КНУ и взирающим на эту апокалиптическую картину Тарасом Григоровичем.
Радует огнями и гирляндами. Новый эпицентр праздничных гуляний - Софиевская и Михайловская площади - станет постоянным, настолько уместными кажутся между золотыми куполами ёлки, карусели, радостный гул тысяч людей.

автор: Алина Кондратенко
facebook.com/rrrrruda.alina
Нагуливая аппетит по пути к намеченной гастрономической цели вечера, заглядывали в окна кафе и ресторанов центра города. Негусто, два-три человека, а то и совсем пусто - праздничная центрифуга отвлекает. И только там, куда мы шли, были заняты все столики, лишь на двух стояла табличка "Резерв".

Кафе "Мусафир".

И вот тут я даже не знаю, как правильно выразить свои мысли. Всегда хотела попробовать оригинальную крымскотатарскую кухню. Единственное "но" - за ней надо было ехать в заповедник совка, известный ранее как Автономная Республика Крым. А тепер - с доставкой на дом.

Сказать бы спасибо наташам, юлям, ларам, олям, надям, таням - несть им числа! - да только цена за доставку заплачена даже без востока непомерная. Напомню, пожалуй, тешащим себя мантрой о присоединении без единой капли крови:

Сергей Кокурин
Решат Аметов
Василь Черниш
Валерий Ващук
Иван Бондарец
Марк Иванюк
Леонид Корж
Сейран Зинединов
Тимур Шаймарданов
Станислав Карачевский

А вот кафе с луганской и донецкой народной кухней всё никак не откроются. Странно, конечно: республики народные есть, а традиций народных отчего-то нет.
Чудасія!

пʼятницю, 1 січня 2016 р.

Royal Bain de Caron

У той час, як все прогресивне людство святкувало зміну дати на календарі, я фотографувала ))) Неймовірно скучила за цим заняттям за - страшно навіть подумати! - два місяці пекельного пекла на роботі! Не все вийшло так, як було задумано, але вже так і залишиться у альбомі.

Знайомтесь - Royal Bain de Caron, практично допита пляшечка солодкого задоволення.


З історії аромату (текст з блогу Hola Palomita):
«Сумасшедший миллионер, чуть ли не Говард Хьюз, заказал Эрнесту Дальтроффу аромат шампанского. Но не просто так, а чтобы купаться в нем. Как купаться в растворе 90% спирта? Правильно, никак. Поэтому в 1923 году под именем Bain de Champagne была создана банная линия и протирочный колонь. И только в 41 году под именем Royal Bain de Champagne появилась обыкновенная туалетная вода. Ее автором был уже новый парфюмер Карон - Мишель Морсетти. А дальше … дальше была битва с виноделами за название. И сейчас в линейке Caron этот аромат фигурирует уже под третьим именем - Royal Bain de Caron. К сожалению, вместе с шампанским с этикетки исчезло шампанское из флакона».

Далі - ще трохи фото та мої враження з більш ніж дворічної давнини допису на галері.ру.