четвер, 31 грудня 2015 р.

Напередодні

Гарного зимового дня усім читачам, глядачам, слухачам та просто добрим людям!

Хоча 31-е грудня для мене звичайний день, проте цього року я вас привітаю. Сьогодні вам та всім, хто тихцем зазирає зі словничком у мій неполіткоректний бандерівський бложичок, буде розкрито "страшенну" таємницю )))

Ведь на самом деле, всё из-за бабок, котики. Всё из-за них. 
 
Ничего у Запореберья не получилось. И уже не получится. Никогда. Бо вони телепні пришелепкуваті, які на два століття опіздали (чи запізділися?).
Йолка, выставленный в позу зю Овощ, Институтская, Крым, Донбасс, бандеровцы-фашисты, распятые мальчики, рейс МН-17... И всё для того, чтобы не наступило 1 января 2016 года, а с ним - вступление в силу Зоны свободной торговли с ЕС.
Ну а эти - эти никому не нужны в 21 веке. Даже "Талибану".

Зичимо нашим виробникам усього і много, обіцянкам-цяцянкам за результатами візиту Президента до Ізраїлю  - збутися. А новорічне побажання я поцуплю у пані Монової:

Хочу пожелать, чтобы моя Украина наконец-то сняла каску, берцы и броник, вдяглась у вишиванку, заплела коси гарно та й сказала, посміхаючись:
— Йой, та вже дякую вам всім, добрі люди, за побажання. Але в мене вже все є. І хата, і в хаті, і коло хати. І діти всі мої при мені.
Ну хіба ще отой файний герданчик куплю і тоті коралі, що мені ще з минулого року в око впали. А решту вже маю.

Будьмо, люди.
***
Шановному ж товариству, раз вже ось-ось починеться новий зодіакальний рік, пропоную серію робіт талановитого китайського CG художника Guangjian Huang. 12 місяців (без одного, натхненню не накажеш) по-китайськи :). Вперше мені сподобалось зображення мого знаку, Libra /Терези/, тож почну саме з нього. Всі картинки за кліком відкриваються у пристойному розмірі від 1700 пікселів, насолоджуйтесь :).


понеділок, 21 грудня 2015 р.

Музика.UA

Привіт, хунта!

Думали ми думали і ось що надумали: а давайте на Новий рік (хоч я його й не святкую, зауважу для нових читачів :)) я вам та собі зроблю подарунок - дайджест з ваших улюблених пісень українських виконавців?

Умови такі: надсилайте мені на пошту (бачите формочку "Робота для листоноші"? Нехай працює!) 2-3 посилання на пісні (ютьюб або сервіси із завантаження музики на кшталт http://pleer.com, щоб можна було програвати прямо з допису, як тут). Жодних обмежень щодо жанру, статі виконавців абощо, тільки кількість. Якщо заявок виявиться забагато для одного допису, то нічого - буде в нас що послухати на усі зимові свята :)

Також надійшло запитання від подруги: а який твір ви вважаєте музичною "візитівкою" України? Відповідь на нього та посилання відсилайте тільки на пошту, щоб було цікаво!

Чекаємо на ваші пропозиції! Свято звільнення від зимової сесії наближається :)




пʼятницю, 18 грудня 2015 р.

Посіпаки

Тотальна, історично сформована нездатність українців, на відміну від імперців та совків, сакралізувати владу часом набуває особливо зворушливих форм )))

вівторок, 15 грудня 2015 р.

"У пошуках Нового Неба", Андрій Окара

    Логічне продовження попереднього допису. Нечасто буває, щоб я робила перепости російських інтелектуалів, але до душі припала стаття нащадка ірландців О'Хара та донських козаків Андрія Окари "У пошуках Нового Неба. Музичні передчуття української революції".

    суботу, 12 грудня 2015 р.

    Про інтелігенцію

    Інформаційний простір і тематика приватних розмов сьогодні постійно повертають до цієї теми, тож нехай саме цьому буде присвячено сьогоднішній допис.
    І так, ми маємо право длубатись у чашці Петрі за парєбріком ще й з тієї причини, що 23 роки поспіль в нас були налаштовані їх ТБ-канали, а не навпаки.

    понеділок, 7 грудня 2015 р.

    Одного разу, десь рік тому, у процесі обговорення ситуації на сході мені сказали "з тієї сторони" таку фразу: "Солдаты? Ну а что солдаты, что от них зависит?". Можна продовжити:
    - Волонтери? А що - волонтери?
    - Дипломати? А що - дипломати?
    ...
    Вже другий рік поспіль 6 грудня - не просто формальне свято  для великої кількості людей. Низький уклін тим, завдяки кому байдужа решта країни може дозволити собі не думати про війну.


    До Дня Збройних сил України, який Україна відзначає 6 грудня, запустили проект "У єдності наша сила". Він присвячений єдності українських військ – піхоти, танкістів, артилерії, авіації, медиків, флоту й волонтерів. Проект народився в результаті спільної роботи продакшн-компанії EyeLidStudi під керівництвом продюсера й режисера Крістіана Жереги, теле-радіостудії Міністерства оборони України, і пост-продакшн компанії MentalDrive.

    Підготовка до зйомок проекту склала всього 4 дні. Зйомки проекту пройшли впродовж одного тижня – на полігонах, у навчальних таборах, базах військово-повітряних сил і на флоті. У головних ролях були задіяні тільки учасники АТО – добровольці, військові, льотчики, медики й волонтери.

    Знімальна група проекту у складі 40 осіб працювала за свій рахунок винятково на волонтерських засадах. Техніку для зйомок надав генеральний партнер, український рентал-хаус Patriot Rental, а всі інші витрати покрито за рахунок продакш-компанії, режисера проекту й волонтерів.

    Світлини зі зйомок

    На сторінці Крістіана Жереги у Фейсбуці можна прочитати про подробиці знімального процесу: день 1- ВДВ, день 2 - артилерія, ВДВ, авіація, день 3 - авіація, день 4 - сухопутні війська, день 5 - флот, день 6, останній.

    суботу, 5 грудня 2015 р.

    Осіння трилогія. Частина перша

    Свято жовтого листя і прозорого повітря цього року пройшло повз мене. Імплементація Закону України "Про вищу освіту" і всьо такоє. Тож пропоную вам разом зі мною помандрувати у осінь намальовану і сфотографовану.

    Сьогодні в нас частина перша - "Осінь та місто".

    Київ. (с) Сергій Полюшко